Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays Syöpäkeskus sai kansainvälisen laatusertifikaatin - hoito ja tutkimus Euroopan huippua

Jaa

Tays Syöpäkeskuksen osaaminen, hoidon laatu ja tutkimus ovat saaneet tunnustuksen Euroopan syöpäinstituuttien (OECI) vertaisarvioinnissa. Tampereen yliopistollisesta sairaalasta ja Tampereen yliopistosta muodostuvalle Tays Syöpäkeskukselle myönnettiin eurooppalainen OECI Cancer Center –status, joka vahvistaa Tays Syöpäkeskuksen asemaa merkittävänä syövän hoidon osaajana Euroopassa.

Tays Syöpäkeskuksen ylilääkäri Annika Auranen
Tays Syöpäkeskuksen ylilääkäri Annika Auranen

Vertaisarvioinnissa käytiin läpi koko Taysin syövänhoidon ja syöpätutkimuksen kokonaisuus. Arvioinnissa perehdyttiin diagnostiikkaan ja leikkaushoitoon sekä syövän lääke- ja sädehoitoon. Myös seuranta, syövän ennaltaehkäisy ja hoidon laatu kuuluivat arviointikohteisiin. Yhtenä osana arvioitiin myös opetusta sekä tutkimusyhteistyön laajuutta muun muassa perustutkijoiden ja kansainvälisten sairaaloiden kanssa.

Tays Syöpäkeskuksen erityisenä vahvuutena pidettiin yhteistyötä kansainvälisessä syöpätutkimuksessa ja koulutuksessa. Syöpäkeskuksen sisäisessä toiminnassa arvostettiin moniammatillisuutta, joka ulottuu myös terveyskeskuksiin. Tästä on erinomaisena esimerkkinä hyvin toimiva palliatiivinen hoitoketju. Valtakunnallisestikin Pirkanmaa on näyttänyt mallia toimivasta yhteistyöstä saattohoidon järjestelyissä.

Tays Syöpäkeskuksen henkilökunnan hyvä yhteishenki ja ammattitaito ei jäänyt kansainvälisiltä arvioijilta huomaamatta.

Kohti korkeampaa tunnustusta

OECI voi myöntää syöpäkeskukselle myös korkeamman Comprehensive Cancer Centre -sertifikaatin. Sen saaminen on Tays Syöpäkeskuksen seuraava tavoite.

– Tays Syöpäkeskuksen todettiin jo nyt olevan todella lähellä OECI Comprehensive Cancer Centre –statusta, mutta sen myöntäminen edellyttää nykyistä korkeampaa kliinisten syöpätutkimusten määrää, toteaa ylilääkäri Annika Auranen Tays Syöpäkeskuksesta.
–Olemme Taysissa vastanneet tähän tarpeeseen perustamalla ensimmäisenä yliopistosairaaloista syöpälääketutkimusyksikön, joka mahdollistaa uusien lääkkeiden käytön mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tutkimusyksikön ansiosta Syöpäkeskukselle on rakentunut laaja kansainvälinen verkosto, jota hyödynnetään kliinisten syöpätutkimusten lisäämisessä.

Potilaiden ja Pirkanmaan syöpäyhdistyksen kanssa yhteistyön hedelmänä syntyi vuonna 2017 Tays Syöpäkeskuksen potilasfoorumi.

–Haluamme kehittää edelleen potilaskeskeistä toimintaa ja vahvistaa yhteistyötä potilaiden ja potilasjärjestöjen kanssa, sanoo Auranen.
–Esimerkiksi digitaalinen syövänhoidon verkkopoliklinikka on otettu käyttöön myönteisen palautteen perusteella.

OECIn laatusertifikaatti on toistaiseksi myönnetty 37 eurooppalaiselle syöpäkeskukselle, näistä viisi on Pohjoismaissa. Taysin kanssa samana päivänä vastaavan laatusertifikaatin sai myös Turun yliopistollinen sairaala.

Ensimmäisenä Suomessa sai OECI laatusertifikaatin 2014 Hyks Syöpäkeskus, joka tänä vuonna hakee statusta uudestaan. Kaikissa maissa, esimerkiksi Ruotsissa, ei ole vielä yhtään vertaisarvioitua OECI-keskusta. Laatusertifikaatin hakeminen on yksi Taysin ja ruotsalaisen Karolinskan välisen yhteistyön aihealueista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylilääkäri Annika Auranen
p. 03 311 64650

Kuvat

Tays Syöpäkeskuksen ylilääkäri Annika Auranen
Tays Syöpäkeskuksen ylilääkäri Annika Auranen
Lataa
Ylilääkäri Annika Auranen
Ylilääkäri Annika Auranen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Uusia tiloja valmistuu ‒ alijäämästä kattamissuunnitelma11.11.2019 15:36:11 EETTiedote

Ensi vuoden aluksi Tays Keskussairaalassa otetaan käyttöön etupihan uudistamiseen sisältyvä D-rakennus, jossa on uudet tilat muun muassa synnyttäjille, tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidolle sekä verisuoni- ja toimenpideradiologian toiminnalle. Rakenteilla on myös verisairauksien ja kliinisen isotooppilääketieteen käyttöön tuleva F-rakennus Teiskontien puolelle. Heti vuoden alussa valmistuu myös kehitysvammahuollon terapiatilojen uudisrakennus Pitkäniemeen.

Taysissa erikoistuvien lääkärien tueksi palkattu uudet koulutusvastuulääkärit1.11.2019 08:43:10 EETTiedote

Erikoislääkärikoulutuksessa on Tampereella otettu tämän vuoden aikana isoja askelia eteenpäin, sillä Taysissa on aloittanut 24 erikoistumiskoulutuksesta vastaavaa lääkäriä. Suomen ensimmäiset koulutusvastuulääkärit eli ns. kova-lääkärit ovat koulutuksen asiantuntijoita, jotka osana omaa työtään koordinoivat ja kehittävät erikoislääkärikoulutusta omalla alallaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme