Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays varautuu postilakkoon: Asiointipalvelu OmaTays tehokäyttöön

Jaa

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut aloittavansa Postissa kaksi viikkoa kestävän lakon maanantaina 11.11., mikäli työehtosopimusneuvotteluissa ei päästä sopuun. Jos lakko toteutuu, sillä on todennäköisesti vaikutuksia Taysista asiakkaille lähetettäviin kutsukirjeisiin sekä hoitopalautteiden ja laskujen postitukseen.

OmaTays käyttöön!

Viimeistään nyt Taysin asiakkaiden kannattaa ottaa käyttöön sähköinen asiointipalvelu OmaTays, omatays.fi. OmaTaysista asiakas näkee esimerkiksi sen, onko hänelle varattu aika poliklinikoille tai tehty lähete laboratorioon.

Ajanvaraukset ovat nähtävissä OmaTaysissa myös mahdollisen postilakon aikana. Silloinkin, kun kirjeet kulkevat, ajanvaraus on tarkistettavissa kaikista nopeimmin OmaTaysin kautta.

Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla asiakkaalta kysytään suostumusta sähköiseen asiointiin. Sen jälkeen pyydetään tarkistamaan yhteystiedot, puhelinnumero sekä antamaan sähköpostiosoite. Näitä tietoja tarvitaan, jotta jatkossa asiakkaan kanssa voidaan asioida sähköisesti.

Röntgenin ja muiden kuvantamistutkimusten aikoja, leikkausaikoja tai osastolle saapumisen aikoja ei OmaTays-palvelusta vielä näy, mutta nekin ovat tulossa tulevaisuudessa.

Lähetteen erikoissairaanhoitoon saaneelle voi tulla kutsu puhelimitse

Sairaalassa on pyritty ennakoimaan, etteivät kirjeenä lähetettävät kutsut postilakon aikana kulje. Siksi Taysin yksiköistä ollaan puhelimitse yhteydessä asiakkaisiin, joilla on lähetteen perusteella odotettavissa lähiaikoina vastaanottoaika tai toimenpide sairaalassa.

Puhelintaan kannattaa seurata, jos odottaa saavansa kutsun Taysiin lähiviikkojen aikana. Sairaalasta tulevaa yhteydenottoa voi helpottaa tarkistamalla OmaTaysista, onko oma puhelinnumero ajan tasalla.

Hoitopalautteet eli epikriisit näkee Omakannasta

Paperiset epikriisit eli hoitopalautteet eivät todennäköisesti kulje postilakon aikana. Hoitopalautteet voit kuitenkin katsoa sähköisessä muodossa Omakannasta, omakanta.fi.

Omakantaan kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. 

Laskuihin lisää maksuaikaa

Myöskään postitse lähetettävät asiakaslaskut eivät kulje lakon aikana. Tämän vuoksi Tays pidentää laskujen maksuajan tavallisesta 14 päivästä 30 päivään.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle:

OmaTays ja digipalvelut: Aki Lehto, ICT-arkkitehti, 040 532 7617
Poikkeusjärjestelyt lakon aikana: Petteri Paavola, materiaalipäällikkö, 03 311 69089

sähköpostit muodossa etunimi.sukunimi@pshp.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays Kehitysyhtiö Oy:n toiminta on käynnistynyt2.6.2020 14:08:33 EESTTiedote

Tays Kehitysyhtiö Oy perustettiin Tähtisairaala -hankkeen yhtenä tuloksena. Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien yhteisen Kehitysyhtiön toiminta on nyt käynnistynyt Matti Eskolan tultua valittua yhtiön toimitusjohtajaksi. Kesäkuun aikana sairaanhoitopiirien hallitusten käsittelyyn tulee sairaanhoitopiirien ja Kehitysyhtiön pitkäkestoinen, vuoden 2023 loppuun saakka jatkuva yhteistyösopimus.

Puoliso tai tukihenkilö voi 1.6. lähtien osallistua myös synnytyksen jälkeiseen aikaan sekä keisarileikkaukseen Taysissa29.5.2020 11:59:26 EESTTiedote

Puolison tai tukihenkilön läsnäolon rajoituksia synnytyksessä ja synnytyksen jälkeisenä aikana lievennetään 1.6.2020 alkaen Taysissa. Vastedes sekä synnytykseen että synnytyksen jälkeiseen hoitoon saa osallistua yksi tukihenkilö, mikäli perhe asuu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelta tai on lähetetty Taysiin lääketieteellisin perustein.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme