Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Taysin lasten päivystys muuttaa lasten ja nuorten sairaalaan 17.9.2019 kello 8 alkaen

Jaa

Taysin lasten ja nuorten sairaala on valmistunut, ja muutto uuteen sairaalaan alkaa viikolla 38.

Taysin lasten ja nuorten sairaala. Kuva: Olli-Pekka Latvala
Taysin lasten ja nuorten sairaala. Kuva: Olli-Pekka Latvala

Lasten päivystys toimii lasten ja nuorten sairaalassa eli L-rakennuksessa tiistaista 17.9. kello 8 lähtien. Päivystys sijaitsee L-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Ennen muuttoa päivystys toimii 17.9. kello 8 asti normaaliin tapaan vanhassa paikassaan Tays Keskussairaalan C-rakennuksessa.

Kulkeminen lasten päivystykseen 17.9. alkaen

Omalla autolla tultaessa:

  • 17.9. lähtien kulku lasten päivystykseen on pysäköintihallin kautta. Hallista on suora hissiyhteys 1. kerroksessa sijaitsevaan lasten päivystykseen. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Pysäköintihallissa on 30 minuutin maksuton jättö- ja hakuaika.

Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa:

  • 17.–27.9.2019 lasten päivystykseen kuljetaan edelleen Radiuksen eli R-rakennuksen sisäänkäynnin kautta. Sieltä on opastus L-rakennukseen eli lasten ja nuorten sairaalaan.
  • 28.9. alkaen kulku on uuden pääaulan kautta.

Käytännöt säilyvät ennallaan

Muutosta huolimatta lasten päivystyksen käytännöt säilyvät ennallaan. Tays Keskussairaalan lasten päivystyksessä hoidamme kiireellistä apua ja hoitoa tarvitsevia alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria vuorokauden ympäri.

Tapaturman, vatsakivun tai psyykkisen syyn vuoksi tulevat lapset hoidetaan kuitenkin edelleen Tays Ensiapu Acutassa.

Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin kannattaa soittaa ennen lasten päivystykseen lähtemistä. Puhelinnumero 03 311 63345 palvelee arkisin kello 14–7 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä ympäri vuorokauden. Puhelinnumero säilyy ennallaan muuton jälkeenkin.

Lisätietoa lasten päivystyksen käytännöistä on Taysin verkkosivuilla: https://www.tays.fi/fi-FI/Paivystys/Lasten_paivystys.

Aikataulu tiivistetysti:

  • Tays Keskussairaalan lasten päivystys avautuu tiistaina 17.9. kello 8 L-rakennuksessa eli lasten ja nuorten sairaalassa.
  • Jos kuljet autolla, 17.9. alkaen suorin reitti on maanalaisen pysäköintihallin kautta, josta on suora yhteys hissillä lasten päivystykseen. Hallin osoite on Kuntokatu 2.
  • Aikavälillä 17.–27.9. julkisilla kulkuvälineillä saapuvat käyttävät Radiuksen sisäänkäyntiä tullessaan lasten päivystykseen.
  • 28.9. avataan Tays Keskussairaalan uusi pääaula, ja tästä eteenpäin julkisilla kulkuvälineillä saapuvien reitti lasten päivystykseen on uuden aulan kautta.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle tarvittaessa:

Eeva Kääriä, osastonhoitaja
03 311 65130, etunimi.sukunimi@pshp.fi

Kuvat

Taysin lasten ja nuorten sairaala. Kuva: Olli-Pekka Latvala
Taysin lasten ja nuorten sairaala. Kuva: Olli-Pekka Latvala
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Kaksi pirkanmaalaista on sairastunut tuhkarokkoon12.2.2020 14:03:14 EETTiedote

Kaksi pirkanmaalaista on sairastunut tuhkarokkoon kaukomatkan jälkeen. Sairastuneet ovat rokottamattomia nuoria aikuisia, ja he matkustivat samassa seurueessa tammikuussa. Sairastuneet ovat joutuneet sairaalahoitoon voimakkaiden oireiden takia. Koska rokottamattomien henkilöiden tuhkarokko on erittäin tarttuva, taudille altistuneet on kartoitettu ja heihin ollaan yhteydessä. Tuhkarokko tarttuu helposti. Tartuntaan riittää oleskelu samassa tilassa sairastuneen kanssa. Tuhkarokkorokotuksia alettiin antaa Suomessa vuonna 1975 ja MPR-rokotukset käynnistettiin 1982. 60-luvulla Suomessa esiintyi vielä laajoja tuhkarokkoepidemioita, ja useimmilla ennen vuotta 1965 syntyneillä on suoja tuhkarokkoa vastaan. Vuosina 1965-74 syntyneillä saattaa olla puutteita rokotussuojassa, eivätkä he välttämättä ole sairastaneet tuhkarokkoa. Jos ei ole varma rokotussuojastaan, MPR-rokote kannattaa ottaa. Suoja tuhkarokkoa vastaan edellyttää joko sairastettua tuhkarokkoa tai kahden MPR-rokotuksen antamaa suojaa

Nuorten mielenterveyden häiriöiden kasvu on hätähuuto yhteiskunnan muutoksesta10.2.2020 11:00:00 EETTiedote

Yhä useammalla nuorella havaitaan masennusta ja ahdistuneisuutta. Jopa joka neljännellä nuorella on todettavissa mielenterveyden häiriö. Nuorisopsykiatrian potilasmäärät kasvavat mutta kasvaneeseen hoidon tarpeeseen ei pystytä vastaamaan. Hoitojonojen kasvua ei voida ratkaista vain lisäämällä hoitoresurssia. Nuorisopsykiatrian ammattilaiset arvioivat, että perheissä, kouluissa ja yhteiskunnassa on tapahtunut asioita, jotka uhkaavat nuorten tulevaisuutta ratkaisevalla tavalla.

Taysissa kehitetty epilepsiahoidon seurantatyökalu USA:n markkinoille31.1.2020 12:00:00 EETTiedote

Taysissa kehitetty epilepsiahoidon seurantatyökalu USA:n markkinoille Neuro Event Labsin ja Tampereen yliopistollisen sairaalan yhdessä kehittämä tekoälyavusteinen epilepsiahoidon seurantatyökalu Nelli mahdollistaa hoidon parantamisen tuhansilla potilailla, jotka kärsivät epilepsiasta ja muista neurologisista sairauksista. Järjestelmä tunnistaa ja seuraa epilepsiaa sairastavan henkilön yöaikaisia kohtauksia ja vähentää kalliiden video-EEG -seurantojen tarvetta. Sillä voidaan tukea potilaan kotona asumista ja työssäkäyntiä.

Eturauhassyöpä ja alaraajojen valtimotauti teemoina Tays tutuksi -luentosarjan aloituksessa 22.1.17.1.2020 11:10:40 EETTiedote

Tays tutuksi -yleisöluennot valottavat kevätkaudella uusinta tutkimusta ja hoitoa. Ensimmäinen luento pidetään 22.1. otsikolla "Miesten päivä". Professori Teuvo Tammela kertoo eturauhassyövän hoidosta ja verisuonikirurgian dosentti Velipekka Suominen ikääntyvillä miehillä yleisestä alaraajojen valtimotaudista ja sen hoidosta. Luentoja voi seurata myös verkosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme