Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Taysissa sai viime vuonna hoitoa 256 473 eri potilasta

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri onnistui pääosin viime vuoden toiminnallisissa tavoitteissaan koronapandemiasta huolimatta. Taysin yksiköissä sai hoitoa yhteensä 256 473 eri potilasta. Sairaanhoitopiirin tilinpäätös ilman tytäryhtiöitä oli 21,7 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Viime vuoden toiminnallisena tavoitteena oli tuottaa pirkanmaalaisille mahdollisimman hyvää hoitoa koronapandemiasta huolimatta. Valtuuston sitovat tavoitteet toteutuivatkin varsin hyvin. Koronapandemia vaikutti kuitenkin yhä hoitoon pääsyyn, eikä hoitoon pääsyä koskeva tavoite toteutunut.

Taysin eri yksiköissä tuotettiin viime vuonna yhteensä 1 162 227 avohoitotapahtumaa ja 40 896 leikkaustoimenpidettä. Taysin toimipisteissä hoidettiin kaikkiaan 256 473 eri potilasta. Erikoissairaanhoidon hoitopäiviä kertyi 433 009 ja hoitojaksoja 82 897, selviää hallituksen maanantaina käsittelemästä viime vuoden tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta.

Ylijäämää tuottavuudesta, osingoista ja koronatuista

Sairaanhoitopiirin toimintatuotot ilman tytäryhtiöitä olivat toimintavuonna noin miljardi euroa ja toimintakulut 966 miljoonaa euroa. Talousarvio toteutui paremmin kuin aikaisempina vuosina. Toimialueet onnistuivat huomattavasti paremmin pysymään talousarviossa ja esimerkiksi palkkamenot alittivat talousarvion.

Kertyneen 21,7 miljoonan euron ylijäämän avulla pystyttiin kattamaan kaksi kolmasosaa vuoden 2020 alijäämästä. Ylijäämä syntyi oman toiminnan tuottavuutta parantamalla, tytäryhtiöiden maksamilla ylimääräisillä osingoilla sekä koronatuilla.

Koko Pirkanmaan sairaanhoitopiirin konsernin ylijäämäksi verojen, tilinpäätössiirtojen sekä vähemmistöosuuskirjausten jälkeen muodostui 32,5 miljoonaa euroa. Konsernin muodostavat Taysin lisäksi Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy, Fimlab Laboratoriot Oy sekä Tays Kehitysyhtiö Oy ja Tampereen yliopistollisen sairaalan tukisäätiö.

Vuoteen 2021 budjetoidut maanmyynnit ja niistä saatavat maanmyyntitulot toteutuvat vasta vuonna 2022. Mikäli vuosi 2022 toteutuu toiminnallisesti ja taloudellisesti suunnitellulla tavalla, tulee loppukin taseen alijäämästä katetuksi vuonna 2022. Kertyneen alijäämän kattaminen on sisällytetty kuluvan vuoden talousarvioon.

Ylisen tarjouskilpailu päättyi ilman ratkaisua

Sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi esityslistalla 28.3.2022 olleet asiat esityksen mukaisesti. Näin ollen Ylisen kiinteistökokonaisuutta koskeva tarjouskilpailu todettiin päättyneeksi ilman ratkaisua.

Korkeimman tarjouksen tehnyt tarjoaja veti alkuperäisen tarjouksensa pois. Sairaanhoitopiirissä on lisäksi selvitetty maaliskuussa tiloja, joihin voitaisiin vastaanottaa Ukrainan sodan pakolaisia. Selvityksessä yhdeksi mahdolliseksi väliaikaiseksi vastaanottokeskustilaksi on todettu Ylisen alueella sijaitseva kartano. Myyntiä esitettiin siirrettäväksi, kunnes pakolaistilanne on normalisoitunut.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen
Puh. 050 558 4579

Talousjohtaja Pasi Virtanen
Puh. 040 779 9002

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Koronarokotukset: Neljänsiä annoksia nyt myös iäkkäille kotihoidon tai omaishoidon piirissä oleville sekä muille iäkkäille, jotka eivät selviä yksin kotona11.5.2022 12:32:31 EEST | Tiedote

THL suosittelee neljänsien koronarokotteiden antamisen laajentamista niille iäkkäille henkilöille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muille iäkkäille, joiden terveydentila ja toimintakyky ovat niin heikentyneet, että he eivät selviä ilman toisen ihmisen apua kotona.

Taysin yleisöluento vastaa kysymyksiin gynekologisten syöpien hoidosta9.5.2022 16:25:16 EEST | Tiedote

Mitä tapahtuu, jos saa diagnoosin gynekologisesta syövästä? Millaisia hoitoja on saatavilla, voiko sairaudesta parantua kokonaan, miten etenemistä voi jarruttaa ja kuinka hoitopolku etenee? Taysin naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Sami Saarelainen kertoo aiheesta Vaikuttavaa hoitoa -yleisöluentosarjan kevään viimeisellä luennolla. Tervetuloa Teams liveen torstaina 19.5. klo 18−19.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme