Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tehyn ja Superin lakko nyt lamaannuttamassa myös päivystyksen ja kiireellisen hoidon – tehohoitoa ja synnytyksiä ei voitaisi turvata

Jaa

Tehyn ja Superin uusi, laajempi lakko on alkamassa keskiviikkona 20.4. klo 6. Lakko koskee jälleen Taysia.

Paikalliset lakkoon menevien järjestöjen edustajat ilmoittivat 13.4., että heillä ei ole valtuuksia neuvotella suojelutyömääristä ennen 19.4. aamua. Tänään tiistaina paikalliset edustajat ilmoittivat, että ammattiliiton keskuslakkotoimikunta ei ole antanut paikallisille edustajille valtuuksia neuvotella suojelutyöstä ennen huomista klo 10, jolloin uusi lakko jo alkanut.

Tämän hetken tieto huomisen päivän suojelutyömäärästä on järkyttänyt Taysin hoidosta vastaavan johdon. Suojelutyöhön on luvattu kuudesosa siitä henkilöstömäärästä, jonka työnantaja on arvioitunut tarvittavan turvaamaan potilaiden hengen ja turvallisuuden.

– Ilmoitettu työntekijämäärä merkitsee sitä, että joudumme heti tänään tyhjentämään kokonaisia osastoja. Jäljelle jääville osastoille tulisi jäämään pahimmillaan vain yksi työntekijä vuoroon kokonaista vuodeosastoa kohden, kertoo johtajaylilääkäri Juhani Sand.

Suojelutyöhön annettavaa henkilöstömäärää on nyt vähennetty merkittävästi myös Acutan päivystyksestä, leikkaussaleista ja tehohoidosta.

– Tässä tilanteessa joudumme keskeyttämään Taysissa laajasti myös kiireellisen hoidon kuten syöpäleikkaukset, lääkehoidot tai sädehoidot. Emme voi turvata normaalilla tavalla edes päivystysleikkauksia, synnytyksiä tai muuta päivystystoimintaa.

Virassa olevat Taysin vastuuhenkilöt tekevät lakon aikana voitavansa. Potilaiden henki pyritään turvaamaan myös yhteistyössä sairaanhoitopiirin konserniin kuuluvien yhtiöiden kanssa. Yhtiöt eivät ole lakon piirissä.

Tietoa Taysin palveluista lakon aikana tays.fi/lakko

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtajaylilääkäri Juhani Sand
Puh. 044 719 5959

HR-johtaja Raija Ruoranen
Puh. 050 329 4213

Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Koronarokotukset: Neljänsiä annoksia nyt myös iäkkäille kotihoidon tai omaishoidon piirissä oleville sekä muille iäkkäille, jotka eivät selviä yksin kotona11.5.2022 12:32:31 EEST | Tiedote

THL suosittelee neljänsien koronarokotteiden antamisen laajentamista niille iäkkäille henkilöille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muille iäkkäille, joiden terveydentila ja toimintakyky ovat niin heikentyneet, että he eivät selviä ilman toisen ihmisen apua kotona.

Taysin yleisöluento vastaa kysymyksiin gynekologisten syöpien hoidosta9.5.2022 16:25:16 EEST | Tiedote

Mitä tapahtuu, jos saa diagnoosin gynekologisesta syövästä? Millaisia hoitoja on saatavilla, voiko sairaudesta parantua kokonaan, miten etenemistä voi jarruttaa ja kuinka hoitopolku etenee? Taysin naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Sami Saarelainen kertoo aiheesta Vaikuttavaa hoitoa -yleisöluentosarjan kevään viimeisellä luennolla. Tervetuloa Teams liveen torstaina 19.5. klo 18−19.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme