Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tiedote: Sairaanhoitopiirit lähtevät selvittämään laboratoriotoimintojensa yhdistämistä

Jaa

Julkisten laboratorioiden toimintaympäristöjen muutos on saanut sairaanhoitopiirit tutkimaan nykyisiä laboratoriotoimintojansa ja niiden yhdistämistä.

Fimlabin ja NordLabin omistajina olevat sairaanhoitopiirit sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri suunnittelevat käynnistävänsä selvityksen laboratoriotoimintaa koskevasta laajasta yritysjärjestelystä. Myös ISLAB-liikelaitoskuntayhtymä arvioi osallistumistaan tähän selvitykseen. Päätökset selvityksen aloittamisesta tehdään marraskuun aikana.  

Tarkoituksena on selvittää, voidaanko laboratoriotoiminnot organisoida yhteen osakeyhtiöön, joka tuottaa julkisen terveydenhuollon edellyttämiä palveluja sidosyksikköasemassa kaikille omistajilleen. Organisaatioiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli 300 miljoonaa euroa ja niiden toiminta-alueella on noin kolmen miljoonan asukkaan väestöpohja.

Käynnistyvän laboratorioyhteistyön päämääränä on julkisen terveydenhuollon, erityisesti akuuttihoidon ja erikoissairaanhoidon, tarvitsemien laboratoriopalveluiden kustannustehokkuuden parantaminen sekä kotimaisen laboratoriotoiminnan kehitysedellytysten, palveluiden saatavuuden ja tarvittavien osaamisresurssien turvaaminen. Yhtiömuotoinen yhteistyö mahdollistaisi laboratorioiden tuottavuuden ja kustannustehokkuuden kehittämisen muun muassa päällekkäisyyksiä karsimalla ja tehostamalla investointien käyttöä. Oleellista on myös keskussairaalalaboratorioiden ylläpitämien laajojen palveluvalmiuksien ja kapasiteetin käyttöasteen optimointi.

Mahdollinen yritysjärjestely tässä mittaluokassa edellyttää keskeisten hyötyjen ja mahdollisten haittojen selvittämistä sairaanhoitopiirien päätöksenteon perustaksi. Selvityksen on tarkoitus käynnistyä marraskuun aikana ja sen odotetaan valmistuvan maaliskuun 2019 loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rauno Ihalainen
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja
03 311 66210, rauno.ihalainen@pshp.fi

Leena Setälä
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja
050 327 1230, leena.setala@tyks.fi

Ilkka Luoma
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja
040 767 1609, ilkka.luoma@ppshp.fi

Merja Miettinen
ISLAB-liikelaitoskuntayhtymän johtokunnan johtaja
044 711 3592, merja.miettinen@kuh.fi

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Teiskontie 35, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme