Jyväskylän yliopisto

Tutkijoiden yö avaa ovet tieteen tekijöiden laboratorioihin

Jaa

Perjantaina 27.9. tapahtuu, kun Suomen suurin tiedetapahtuma, Tutkijoiden yö valtaa yliopistojen kampukset. Tutkijoiden yössä tutkijat ja tieteentekijät saavat oivan tilaisuuden päästä esittämään töitään suurelle yleisölle. Uteliaimmat ja rohkeimmat pääsevät myös itse erilaisissa työpajoissa kokeilemaan, miten tiedettä tehdään.

Laboratorioon tutustumassa Jyväskylän yliopiston Tutkijoiden yössä 2018.
Laboratorioon tutustumassa Jyväskylän yliopiston Tutkijoiden yössä 2018.

Tutkijoiden yötä vietetään samanaikaisesti yli 300 Euroopan kaupungissa. Suomessa tapahtuman koordinoinnista vastaa Jyväskylän yliopiston yliopistotutkija Janne Pakarinen. Tapahtuman koordinointi on ollut antoisaa Pakariselle ja hän pitää tapahtumaa erittäin merkityksellisenä tieteen ja yhteiskunnan väliselle vuoropuhelulle.

- Tapahtuma antaa tutkijoille mahdollisuuden vakuuttaa suuri yleisö oman tutkimuksensa merkityksestä. Etenkin perustutkimuksen saralla tämä on tärkeää, sillä kaikilla tutkimustuloksilla ei ole, eikä tarvitsekaan olla, suoraa yhteiskunnallista vaikutusta, Pakarinen kertoo.

Tutkijat työskentelevät usein suljettujen ovien takana, joten tämänkaltaiset tapahtumat ovat arvokkaita hetkiä, jolloin tutkijat pääsevät näyttämään oman työnsä tuloksia tiedonjanoiselle yleisölle. Samalla myös yleisö pääsee tutustumaan tieteen uusimpiin saavutuksiin ja tutustumaan oman paikkakuntansa tämänhetkisiin tutkimuksiin.

Viime vuonna Tutkijoiden yössä kävi yhteensä jopa 27 000 uteliasta, kaikenikäistä vierailijaa. Tapahtumassa on monipuolista ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Vierailijoilla on mahdollisuus tutustua moniin eri tieteenaloihin mm. niin luonnontieteistä kieli- ja liikuntatieteisiin ja kosmologiaan.

- On ollut ilahduttavaa nähdä, kuinka Tutkijoiden yö on kehittynyt laajamittaiseksi, useat tieteenalat kattavaksi erittäin laadukkaaksi tapahtumaksi, Pakarinen kommentoi.

Tutkijoiden yö järjestetään perjantaina 27.9.2019 yhtä aikaa Espoossa, Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Kokkolassa, Kuopiossa, Oulussa, Sodankylässä, Tampereella ja Turussa. Tutustu tapahtumaan ja oman paikkakuntasi ohjelmatarjontaan osoitteessa: www.tutkijoidenyo.fi

Yliopistotutkija Janne Pakarinen, janne.pakarinen@jyu.fi / 040 8054900

Viestintäharjoittelija Reetta Kalliola, reetta.j.kalliola@jyu.fi / 040 664 0612

Tämä Tutkijoiden yö -projekti rahoitetaan Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie toimien alaisena sopimusnumerolla 817987.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Laboratorioon tutustumassa Jyväskylän yliopiston Tutkijoiden yössä 2018.
Laboratorioon tutustumassa Jyväskylän yliopiston Tutkijoiden yössä 2018.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 24.10.2019: Uudenlainen tietoturva perustuu hypervisoripohjaiseen arkkitehtuuriin (Leon)23.10.2019 10:32:08 EESTTiedote

Haittaohjelmien kehittyessä, myös vastatoimet kehittyvät yhä kiihtyvällä tahdilla. Nykypäivänä tietokoneiden käyttöjärjestelmien päälle on asennettu useita tietoturvapalveluita, kuten virustentorjuntaohjelmat ja palomuuri. Koska tietoturva on asennettuna järjestelmän päälle, eikä osaksi järjestelmää, voidaan se myös poistaa, jättäen tietokoneen haavoittuvaksi. M.Sc. Roee Shimon Leonin väitöstutkimus esittää tietoturvallisuuden parantamiseksi ohjelmistoille hypervisoripohjaisia arkkitehtuureja. Hypervisorit eli virtuaalikonemonitorit sallivat käyttöjärjestelmien tai muiden virtuaalikoneiden rakentamisen jo olemassa olevan käyttöjärjestelmän sisään. Hypervisoreita käytetään muun muassa virusten torjuntaan ja testaamiseen. Leon ehdottaa väitöskirjassaan tietoturvauhkien ratkaisuksi ohuita hypervisoripohjaisia arkkitehtuureja järjestelmälle, jonka päälle voidaan toteuttaa erilaisia turvallisuuspalveluita. Palvelut toimivat turvallisessa, eristetyssä ympäristössä, jonka lisäksi ehdotettu jä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme