Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Työpaikkatartunnat lisääntyneet Pirkanmaalla

Jaa

Koronatartunnat ovat lisääntyneet kuluneen viikon aikana sekä kansallisesti että Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Pirkanmaan kahden viikon ilmaantuvuus on 41 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten osuus Fimlabissa testatuista oli 1,1 prosenttia viime viikolla. Valtakunnallisesti sairaalahoidon tarve on merkittävästi kasvanut mutta Pirkanmaalla muutos ei vielä näy.

Suomessa on maanantaina siirrytty poikkeusoloihin. STM on ohjeistanut sairaanhoitopiirejä alkuviikosta saapuneella uudella ohjekirjeellä. Uusien ohjeiden mukaan leviämisvaiheen toimenpiteet tulee ottaa käyttöön kunkin alueen epidemiologisista tunnusluvuista riippumatta. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kokoontuu keskiviikkona 3.3. käsittelemään uusien ohjeiden mukaisia toimenpiteitä ja pitää sen jälkeen mediainfon. Kutsu mediainfoon lähetetään medialle keskiviikkoaamuna.

Tartuntoja etenkin työpaikoilta ja kaveriporukoista

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 127 tartuntaa. Niistä pystyttiin jäljittämään 72 prosenttia eli 92 tartuntaa.

Selvitetyistä tartunnoista 34 oli perheen sisäisiä tartuntoja. Työpaikkatartunnat ovat selvästi lisääntyneet ja viime viikolla todettiin 23 tartuntaa 15:ssa eri työpaikassa. Sukulaisten tai ystävien tapaamisesta tuli 17 tartuntaa. Vapaa-ajan harrastuksista saatiin viisi tartuntaa, ala-asteen koulusta kaksi tapausta. Yksittäisiä tapauksia todettiin myös hoitoyksikössä, yksityisissä juhlissa, baarissa, asuntolassa ja kotimaan matkailun perusteella. Ulkomailta tuli viisi tartuntaa.

Tartuntojen ehkäisemisessä oleellista on vähentää ihmisten välisiä kohtaamisia ja käyttää kasvomaskia annettujen suositusten mukaisesti.

Muuntovirustartunnat eivät ole Pirkanmaalla merkittävästi lisääntyneet. Pirkanmaalla on todettu nyt 23 Iso-Britannian muuntovirustapausta, kuusi Etelä-Afrikan muuntovirustapausta ja yksi Brasilian muuntovirustapaus. Pirkanmaalla Fimlabissa on tällä viikolla aloitettu virusmuunnosten sekvensointi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtajaylilääkäri
Juhani Sand
puh. 044 7195959
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala ja laboratorioyhtiö Fimlab. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Nuorten ryhmäharrastukset voidaan käynnistää Pirkanmaalla20.4.2021 15:15:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan koronaviruksen ilmaantuvuus on jatkunut lähes edellisviikkojen tasolla vaikka päivittäistä vaihtelua on paljon. Tartuntojen kokonaismäärä laski edellisviikosta jonkin verran mutta Pirkanmaa on edelleen leviämisvaiheessa. Kahden viikon ilmaantuvuus oli viime viikon päättyessä 63 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Fimlabin tekemistä koronatutkimuksista positiivisten tulosten osuus oli 1,9 prosenttia.

Koronavuosi painoi sairaanhoitopiirin konsernin tilinpäätöksen 15 miljoonaa alijäämäiseksi29.3.2021 13:11:25 EEST | Tiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin konsernin ja Taysin viime vuoden toimintaa ja tulosta värittää voimakkaasti koronan aiheuttama pitkäkestoinen poikkeustilanne. Korona vaikutti konserniin ja Taysin toimintaan hyvin eri tavoilla. Taysin eli sairaanhoitopiirin tilikauden alijäämä ilman yhtiöitä oli 30 miljoonaa euroa. Koko konsernin tasolla tilikauden alijäämä oli 14,9 miljoonaa euroa, selviää sairaanhoitopiirin hallituksen tiistaina käsittelemästä viime vuoden toimintakertomuksesta ja tilinpäätöksestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme