Keski-Suomen ELY-keskus

Työttömyys syyskuussa 11,7 prosenttia

Jaa

Keski-Suomessa oli syyskuun lopussa yhteensä 14 575 työtöntä työnhakijaa. Se on 1 609 (-9,9 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 846 henkilöä vähemmän kuin kuukausi sitten. Työttömien työnhakijoiden osuus maakunnan työvoimasta on tällä hetkellä 11,7 prosenttia.

Syyskuun nostot:

  • Työttömien ja lomautettujen määrä laski vuoden takaiseen verrattuna.
  • Pitkäaikaistyöttömien määrä jatkoi kuitenkin kasvuaan.
  • Uusia avoimia työpaikkoja oli huomattavasti enemmän kuin vuosi sitten.
  • 14 kuntaa pääsi alle 10 % työttömyyteen.

Syyskuun lopussa yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli 6 158, mikä on 1 448 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Keski-Suomessa pitkäaikaistyöttömiä kaikista työttömistä työnhakijoista oli 42,3 % ja koko maassa 41,2 %.

Keski-Suomessa oli uusia avoimia paikkoja syyskuun aikana 3 844, mikä on 1 620 enemmän kuin edellisen vuoden syyskuussa. Kaikkiaan syyskuussa oli avoinna 6 433 työpaikkaa, mikä on 2 290 enemmän kuin vuosi sitten. Työpaikoista täytettiin syyskuun aikana 411, joista 53 täyttyi työ- ja elinkeinotoimiston hakijalla.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta kaikissa kunnissa. Suhteellisesti eniten laskua tapahtui Kyyjärvellä (-34,5 %). Suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita oli Saarijärvellä (13,8 %) ja vähiten Toivakassa (7,4 %). Yhteensä 14 Keski-Suomen kuntaa saavutti alle 10 prosentin työttömyyden.

Keski-Suomen työllisyyskatsaus syyskuu 2021

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Koulutusasiantuntija Lea Goyal, 0295 024 537
s-posti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Johtaja Tuula Säynätmäki, 0295 046 050
Palvelujohtaja Minna Orrainen, 0295 046 020
Palvelujohtaja Anna-Kaisa Räsänen, 0295 046 183
s-posti: etunimi.sukunimi@te-toimisto

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Valtatien 9 osuuden Kanavuori – Lievestuore YVA-ohjelmaa esitellään 14.12.20217.12.2021 12:27:48 EET | Tiedote

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualue on laatinut ympäristövaikutusten arviointiohjelman (YVA-ohjelman) koskien valtatien 9 parantamista välillä Kanavuori – Lievestuore. Se on suunnitelma ympäristövaikutusten arviointiprosessista, arvioitavista vaihtoehdoista ja arviointimenetelmistä sekä tiedottamisesta. Arviointiohjelma on toimitettu YVA-yhteysviranomaiselle, jona toimii Keski-Suomen ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat-vastuualue. Yhteysviranomainen laittaa YVA-ohjelman nähtäville ja lausuntokierrokselle joulukuussa 2021, jolloin kaikilla on mahdollisuus jättää YVA-ohjelmasta mielipiteensä.

Sidosryhmätutkimuksesta eväitä Keski-Suomen ELY-keskuksen toiminnan kehittämiseen17.11.2021 13:36:27 EET | Tiedote

Joka toinen vuosi toteutettava ELY-keskusten sidosryhmille (muut viranomaiset, kunnat, yhteistyöoppilaitokset ja -urakoitsijat, kehitysyhtiöt, jne.) suunnattu sidosryhmätutkimus toi esille erinomaisia huomioita, kuten ELY-keskuksen roolin korostamisen ilmastonmuutoksen hillinnässä, palvelurepertuaarin entistä voimakkaamman esilletuonnin ja kentän vahvan halun asiantuntijoiden jalkautumiseen koronakriisin jälkeisessä ajassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme