Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Ulkomailta palaavien käytävä koronatestissä

Jaa

Suomeen tulee aiempaa enemmän koronatartuntoja ulkomailta, koska matkustusrajoituksia on kevennetty. Viime viikkoina tartuntoja on tullut erityisesti Venäjältä, josta palaa Suomeen jalkapallon EM-kisaturisteja.

Myös Pirkanmaalle on tullut tartuntoja Venäjällä käyneiden jalkapalloturistien mukana. Ylilääkäri Jaana Syrjäsen mukaan ulkomaiset tartunnat lähtivät nousuun jo viime viikolla.

- Pirkanmaalla kuluvalla viikolla todetuista 36:sta tartunnasta 19 on saatu ulkomailta ja näistä 12 Venäjältä, Syrjänen kertoo.

THL muistuttaa, että Venäjän koronavirustilanne on kesäkuussa nopeasti pahentunut ja liikkeellä on erityisesti Intiasta peräisin olevaa deltavarianttia. Tämän vuoksi THL suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle.

- Kaikkien Venäjältä palaavien matkustajien tulee hakeutua koronatestiin 72 tuntia Suomeen tulonsa jälkeen ja välttämään sosiaalisia kontakteja testituloksen valmistumiseen saakka, Syrjänen muistuttaa.

Testiin voi hakeutua omalla koti- tai oleskelupaikkakunnalla. Koronavirustestit ovat testattavalle maksuttomia.

Myös Pirkanmaalla on käytössä finentry.fi -palvelu, joka ohjaa ja neuvoo kaikkia ulkomailta Suomeen saapuvia matkustajia koronatestauksista ja omaehtoisesta karanteenista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylilääkäri Jaana Syrjänen
Puh. 050 4107760

Johtajaylilääkäri Juhani Sand
Puh. 044 7195959

Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan koronatilanne edellyttää edelleen valppautta13.7.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Koronaepidemian tilanne on kehittynyt Pirkanmaalla huonompaan suuntaan. Tästä huolimatta tartunnanlähde pystytään jäljittämään edelleen hyvin ja sairaalahoitoa tarvitsevia koronapotilaita on vähän. Koronan ilmaantuvuus kahden viime viikon ajalta on noussut ja oli viime viikon päättyessä 46 tapausta 100 000 asukasta kohden. Viime viikon aikana positiivisten osuus Fimlabissa testatuista oli 2,3 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme