Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Valkeakoskella noin 80 altistunut koronavirukselle

Jaa

Pirkanmaalla todettiin sunnuntain 15.3. aikana laboratoriotesteillä kaksi uutta koronavirustartuntaa. Toinen tartunnoista liittyy matkailuun Itävallassa ja todettiin Valkeakoskella Roukon koulun neljännen luokan oppilaalla.

Oppilas on ollut koulussa tartuttavana. Oppilaan luokka ja sitä opettaneet henkilöt ovat karanteenissa. Opetusta järjestetään poikkeusjärjestelyin. Altistuneita on lisäksi oppilaan perheessä ja harrastusryhmässä. Yhteensä altistuneita on noin 80.

Toinen tartunta liittyy aiempiin Kangasalla aiemmin todettuihin tapauksiin. Sairastunut on ollut karanteenissa altistumisen takia.

Molemmat sairastuneet ovat hyvävointisia.

Pirkanmaalla on tähän mennessä todettu 23 laboratoriotesteillä varmennettua koronavirustartuntaa.

Taysin työntekijöille avattu oma neuvontanumero

Lisätietoja koronaviruksesta Pirkanmaalla Taysin verkkosivulla tays.fi/korona

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin neuvontanumero kohderyhmään kuuluville koronavirustartuntaa epäileville, puh. 03 311 65333 ympäri vuorokauden.

Taysin työntekijöille, joille tulee hengitystieinfektion oireita, on avattu oma Pirten työterveyshuollon neuvontanumero, puh. 044 4270460. Pirten numero palvelee vain Taysin työntekijöitä ma-pe klo 8-19, la 10-17 ja su 10-16.

Taysin potilaiden yhteydenottotiedot kannattaa jokaisen itse päivittää ajan tasalle OmaTays-palvelussa omatays.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Infektioyksikkö, Tays:
Osastonylilääkäri Jaana Syrjänen, puh. 050 4107760

Valkeakosken kaupunki:
Ylilääkäri Riikka Luoto, puh. 040 335 7250
Opetuspäällikkö Silja Silvennoinen, puh. 040 335 6200

Viestintä:
Viestintäjohtaja Elina Kinnunen, puh. 050 5292003
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Koronaan sairastuneiden kontakteja selvitetään sähköisellä kyselyllä – nopeuttaa altistuneiden jäljittämistä15.5.2020 07:26:50 EESTTiedote

Koronatartunnan jäljittäminen on tärkeää epidemian hillitsemiseksi. Tähän saakka Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäljitystiimi on soittanut koronatartunnan saaneille henkilökohtaisesti ja kartoittanut, mistä potilas mahdollisesti on saanut tartunnan ja keitä muita virukselle on voinut altistua. Nyt asiakas voi täyttää koronajäljityskyselyn OmaTays-palvelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme