Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeiset Ylisfestarit järjestetään lauantaina 13. elokuuta Nokian Pitkäniemessä

Jaa

Taysin kehitysvammapalvelut järjestää koko perheen Ylisfestarit-musiikkitapahtuman lauantaina 13. elokuuta Nokian Pitkäniemessä kello 12-18. Päihteettömille ja päiväaikaan järjestettäville festareille ovat tervetulleita kaikki. Ylisfestarit järjestetään tänä vuonna viimeistä kertaa tapahtuma-alueella ja järjestäjien keskuudessa tapahtuvien muutosten vuoksi.

Ylisfestareilla esiintyvät tänä vuonna

  • Mikko Harju klo 12
  • Nelli Matula klo 13.30
  • Herra Ylppö klo 15.15
  • Chisu klo 17

Portit avataan kello 10. Tapahtuman juontaa Sami Hintsanen.

Musiikin lisäksi Ylisfestareilla on monipuolista oheistoimintaa, muun muassa myyntialue, poniratsastusta, pomppulinnoja ja festariruokaa. Lasten alueella iloisesta tunnelmasta huolehtivat ja tempuillaan lapsia viihdyttävät Sorin Sirkus ja Riesa-Pelle.

Ylisfestarit on tunnelmaltaan ainutlaatuinen festivaali, joka on saanut alkunsa kehitysvammahuollon asiakastapahtumana Ylöjärven Ylisillä vuonna 1999. Vuosien saatossa festivaali on laajentunut kaikille avoimeksi musiikkitapahtumaksi. Tapahtuma on päihteetön ja voittoa tavoittelematon, ja sen järjestelyissä on mukana kehitysvammapalvelujen asiakkaita sekä runsas joukko vapaaehtoisia.

Ylisfestareille saapuminen

Ylifestarit järjestetään Nokian Pitkäniemen puistoalueella. Lipun Ylisfestareille voi ostaa ennakkoon Tiketistä lauantaihin 13.8. kello 10 mennessä. Liput maksavat aikuisilta 25 euroa ja 3-11 -vuotiailta lapsilta 12 euroa. Lisäksi peritään Tiketin palvelumaksu. Ennakkoon ostetut liput vaihdetaan rannekkeeseen tapahtuman sisäänkäynnin läheisyydessä. Tiketin lisäksi lipun voi ostaa tapahtumapäivänä alueen sisäänkäynnin läheisyydessä sijaitsevalta lipunmyyntipisteeltä.

Festivaalin käytännön järjestelyihin liittyvää tietoa on koottu tapahtumainfoon. Pitkäniemen alueella on runsaasti parkkipaikkoja festivaalivieraille. Alueelle tultaessa liikenteenohjaajat ohjaavat pysäköintiä. Kävijöiden suuren määrän vuoksi kannattaa kuitenkin suosia kimppakyytejä ja linja-autoa. Festivaalipäivän sujumiseksi mukaan kannattaa varata käteistä rahaa, sillä maksukortti käy alueen myyntipisteillä rajoitetusti.

Festivaalikävijöiden toivotaan myös huolehtivan hyvästä käsihygieniasta ja harkitsevan maskin käyttöä ruuhkatilanteissa. Flunssaisena tai muuten sairaana ei kannata lähteä festareille, jotta kaikki voivat juhlia yhdessä turvallisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osastonhoitaja
Jyrki Borenius
jyrki.borenius@pshp.fi
puh. 050 313 0422
Tays Kehitysvammapalvelut
tays.fi/ylisfestarit

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Kutsu medialle: tutustumiskierros Tays Psykiatrian työmaalla 29.9. klo 12-12.4512.9.2022 11:13:27 EEST | Kutsu

Kutsu medialle: tutustumiskierros Tays Psykiatrian työmaalla 29.9. klo 12-12.45 Kutsumme mediaa kurkistamaan tuleviin Tays Psykiatrian tiloihin ja kuulemaan, millaista psykiatrinen hoito siellä tulee olemaan. Rakennus otetaan käyttöön vuoden 2024 alussa. Tays Psykiatrian uusia tiloja alettiin rakentaa Tays Keskusairaalan alueelle, potilashotellin taakse vuonna 2020. Rakentaminen on edennyt aikataulussaan ja toiminta uusissa tiloissa käynnistyy vuoden 2024 alussa. Rakennukseen sijoittuvat mm. aikuispsykiatrian osastot, poliklinikat, monitoimitiloja, henkilökunnan työtilat sekä pysäköintitilaa. Rakennuksen kokonaispinta-ala tulee olemaan 29 000 m2 ja kustannusarvio 97,5 M€. Uuden rakennuksen myötä Tays Pitkäniemen tilat jäävät pois käytöstä. Suurinta osa psykiatrisista potilaista hoidetaan avohoidossa. Osastolla olevien potilaiden keskimääräinen hoitoaika on 25 vrk. Sairaansijoja on yhteensä 184, ja suurin osa potilashuoneista on yhden hengen huoneita. Rakennus muodostuu osastosiivistä j

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme