Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Vuodenvaihteen muutos: Tampereen mielenterveys- ja päihdepalveluja osaksi Taysia

Jaa

Osa Tampereen, Oriveden, Pirkkalan ja Vesilahden asukkaita palvelevista Tampereen mielenterveys- ja päihdepalveluista yhdistyy Taysin psykiatrian kanssa ensi vuoden alusta. Muutoksessa 16 kaupungin yksikköä siirtyy osaksi sairaanhoitopiiriä. Samalla yli 200:n kaupungin työntekijän työnantaja vaihtuu.

Uudistuksen tavoitteena on muun muassa vahvistaa mielenterveyden peruspalveluita sekä parantaa niiden laatua ja saatavuutta. Kun avo- ja sairaalahoito yhdistetään samaan organisaatioon, hoitoketjusta tulee selkeämpi ja asiakkaat pääsevät helpommin siirtymään tarpeensa mukaan oikeaan paikkaan.

Suhde hoitavaan työntekijään säilyy

Tampereen kaupungin vastuulla olleiden asiakkaiden hoitosuhteet hoitavaan työntekijään säilyvät yhdistymisessä pääsääntöisesti ennallaan. Potilastiedot siirtyvät turvallisesti Taysin tietojärjestelmään.

Suurin osa palveluista järjestetään vuoden alussakin nykyisissä toimipisteissä. Kokonaan uutena toimipisteenä otetaan kuitenkin käyttöön Hallituskatu 14–16 Tampereen keskustassa. Sinne siirtyy palveluja kaupungin Sarviksen toimipisteestä. Joidenkin yksiköiden nimet muuttuvat yhdistymisen vuoksi.

Puhelinten lankanumerot muuttuvat Taysin numeroiksi vuoden alusta. Matkapuhelinnumerot eivät sen sijaan muutu. Uusi mielenterveys- ja päihdepalvelujen avohoidon neuvontanumero on 03 311 59600. Se korvaa kaupungin numeron 03 565 715. Tampereen kaupungille jäävien mielenterveys- ja päihdepalvelujen osoitteet ja puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

Mielenterveys- ja päihdetiimit edelleen terveysasemilla

Taysin vastuulle siirtyy vain aikuisten mielenterveys- ja päihdepalveluja. Kaupungin terveysasemilla on jatkossakin perusterveydenhuollon mielenterveys- ja päihdetyötiimit, jotka tarjoavat perustason palvelua terveysasemilla. Esimerkiksi lievät masennukset hoidetaan kaupungin terveysasemilla.

Tampereen kaupungille jäävät edelleen muun muassa nuorisopsykiatrian palvelut sekä perusterveydenhuollon mielenterveys- ja päihdetiimit, psykogeriatrian osastot U1 ja U2, selviämis- ja katkaisuhoitoasema Selkis, asumispäivystys ja tukiasumisen yksikkö Tastu, päihtyneiden päivätoimintakeskus Huoltsu sekä kotiin suunnattu tuki mielenterveys- ja päihdeasiakkaille eli Konsti.

Yhteystiedot siirtyviin yksiköihin: tays.fi/psykiatria

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Psykiatrian toimialuejohtaja Hanna-Mari Alanen
puh. 050 3675290, Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Palvelupäällikkö Tanja Miettinen
puh. 044 486 3705, Tampereen kaupunki

Palvelujohtaja Maritta Närhi
puh. 050 320 6325, Tampereen kaupunki
(paikalla 5.1.2021 alkaen)

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Abiturienteille suositellaan omaehtoista karanteenia ennen kirjoituksia26.1.2021 15:15:00 EETTiedote

Pirkanmaan koronatilanteen päivittäinen vaihtelu on suurta mutta tartuntojen määrä on vakiintunut melko korkealle tasolle. Koronan ilmaantuvuus sairaanhoitopiirin alueella on kuluneen kahden viikon ajalta 52 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten tartuntojen osuus Fimlabissa testatuista on 1,5 prosenttia. Näytemäärät ovat selvästi kasvaneet vuodenvaihteen aikaisesta tilanteesta.

Pienentyneet rokote-erät pysäyttävät ikäryhmittäiset rokotukset Pirkanmaalla22.1.2021 14:10:25 EETTiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on saanut tällä viikolla ennakoitua vähemmän Pfizerin-Biontechin koronarokotetta. Toimitusten pienentyminen perustuu jo aiemmin uutisoituun Pfizerin Euroopan tehtaan toimitusvaikeuksiin, jonka takia osa sairaanhoitopiireistä on saanut rokotteita ennakoitua vähemmän. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sairaala-apteekin saamien toimitustietojen mukaan alueen rokotetoimituksia on pienennetty viikon 3 lisäksi viikkoina 5, 6 ja 7.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme