Viisas Elämä Oy

Vihonviimeisellä yrityksellä äidiksi – Rasaliina Jänön koskettava kokemus lapsettomuudesta

Jaa

Rasaliina Jänön uutuuskirja Viimeisen munasolun maailmanvalloitus käsittelee koskettavasti tahattoman lapsettomuuden haasteita. Kirja tarjoaa vertaistukea ja ymmärrystä lapsettomuudesta kärsiville ja heidän läheisilleen. Jänö kuvaa suorasanaisen rehellisesti läpikäymiään vaikeita lapsettomuushoitoja, joissa inhimillisyys ja empatia olivat usein hukassa. 

Kirjailijan kuva: Julia Alakulju. Kansi: Jonna Nisu.
Kirjailijan kuva: Julia Alakulju. Kansi: Jonna Nisu.

Viimeisen munasolun maailmanvalloitus on lohdullinen, vertaistuellinen teos kaikille, joita lapsettomuus koskettaa. Suorasanaisella huumorilla höystetty teos auttaa myös muita ihmisiä ymmärtämään, mitä lapsettomuudesta kärsivät käyvät läpi.

“Tuntui kuin kaikki sisukseni olisi kaivettu ulos ja heitetty susille. Sisälläni oli vain tyhjää tilaa, tyhjää lapsetonta tilaa. Tilaa, joka huusi kuulumattomalla äänellään kaipuuta ja täytettä. Seuranaan vain suru, joka jyrsi talttahampaillaan kylkiluitani.”, kuvailee Jänö kirjassaan lapsettomuuden kokemustaan.

Teos pohjautuu Jänön omakohtaiseen kokemukseen lapsettomuushoidoista. Hoitavien tahojen käytännöistä tuntui ajoittain puuttuvan inhimillisyys ja empatia, kun Rasaliina Jänö kulki periksiantamattomasti läpi kuluttavien lapsettomuushoitojen. Vuosia jatkuneet hoidot ja negatiivisten tulosten vastaanottaminen kävivät yhä raskaimmiksi. Missä olisi se yksi oikea munasolu, joka pelastaisi kaiken ja tekisi hänestä äidin?

Kiehtova tarina käsittelee myös nykyhetkessä teini-ikään ehtineen "viimeisen munasolun" ja äidin suhdetta.

Katso kirjan esittelyvideo YouTubessa

Viimeisen munasolun maailmanvalloitus – Silmiä avaava tarina lapsettomuudesta ilmestyy kirjakauppoihin maaliskuussa, viikolla 11.

Rasaliina Jänö on Järvenpäässä asuva, mielikuvituksesta valoa ja voimaa ammentava kirjailija ja kuvataiteilija. Rasaliinan sydäntä lähellä on kirjoittaa tarinoita lapsille, jotka tarvitsevat seikkailua elämäänsä. Hänen aikaisempaa tuotantoaan ovat lasten fantasiaseikkailut Taikakello (Kustannus-Mäkelä, 2022) ja Hehkumaa (Kustannus-Mäkelä, 2023). Pienemmille lukijoille hän on kirjoittanut Lulun ja Pikon kuvakirjaseikkailut (Kustannus-Mäkelä, 2021, 2022).

Viisas Elämä Oy on suomalainen kustantamo, jolla on 30 vuoden kokemus kotimaisen ja ulkomaisen tietokirjallisuuden julkaisemisesta. Julkaisemme huippuasiantuntijoiden kirjoittamia innostavia ja koskettavia teoksia elämän eri osa-alueilta. Viisas Elämä on Suomen johtavin kustantamo hyvinvoinnin ja elämäntaidon kategoriassa. Teoksemme tarjoavat oivalluksia merkitykselliseen elämään.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Jonna Nisu
Kansi: Jonna Nisu
Lataa
Kuva: Julia Alakulju
Kuva: Julia Alakulju
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisas Elämä Oy

Viisas Elämä -kustantamon syksyn 2024 uutuuskirjat on julkaistu15.5.2024 08:47:00 EEST | Tiedote

Syksyn uutuuksissa tutustutaan muun muassa Manuela Boscon taiteeseen ja luontosuhteeseen Noora Mustajoen kirjoittamassa teoksessa Manuela Bosco: Yhteys luontoomme, etsitään Ratkaisuja koulutyön haasteisiin psykiatrian erikoislääkäri Ben Furmanin johdolla, järjestellään tunteita ja tavaroita ammattijärjestäjä Laura Holmströmin kanssa kirjassa Järjestä elämäsi ja perehdytään moninkertaisen maailmanmestari Hanna Skyttän ajatusmaailmaan kirjassa Maailmanmestarin mindset. Käännösuutuuksissa Oprah Winfrey sekä aivo- ja traumatutkija Bruce D. Perry tarjoavat uudenlaisen väylän traumoista selviämiseen ja oman käyttäytymisen ymmärtämiseen bestseller-kirjassa Mitä sinulle tapahtui?

Vallankumouksellista tietoa vaihdevuosista – Naisen aivot muuttuvat keski-iässä yhä vahvemmiksi20.3.2024 08:55:00 EET | Tiedote

Tiede osoittaa, että vaihdevuodet voivat olla naisen aivoille hyvinvointia edistävä vaihe. Kalifornian yliopiston neuropsykiatri Louann Brizendine kertoo uudessa teoksessaan Vaihdevuosien vallankumous – Aivojen hyvinvointi keski-iässä vaihdevuosien tuovan voimaa, iloa ja selkeyttä naisen elämään. Kirja tarjoaa tieteeseen pohjautuvia keinoja huolehtia aivojen hyvinvoinnista koko loppuelämän ajan.

Keski-ikä on otollinen aika kasvulle – omien vahvuuksien löytäminen luo iloa ja tasapainoa18.3.2024 08:55:00 EET | Tiedote

Marjo Rantanen kertoo uutuusteoksessaan Ansaitset parempaa – Näin löydät ilon, tasapainon ja sisäiset aarteesi (Viisas Elämä, 2024), miten voimme päästä eroon stressaavista tekijöistä elämässämme ja täydentää voimavarojamme entisestään iästä riippumatta. Teoksen lähtökohta on oppia tunnistamaan omia vahvuuksia, luontaisia taipumuksia ja kehittämiskohteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye