Järvi-Suomen Energia

Sähkön toimitusvarmuutta parannetaan Kangasniemellä

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Kangasniemellä vuonna 2024.

Kangasniemellä, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Uutta runkoyhteyttä rakennetaan tänä vuonna Kangasniemellä kolmessa paikassa. Investointien arvo on yhteensä yli 4,7 miljoonaa euroa. Hankkeilla korvataan vanhaa metsässä kulkenutta ja helposti vikaantuvaa ilmajohtoa.

Kutemajärveltä kohti Kangasniemen taajamaa lähtevä työmaa on jo käynnistynyt. Uutta maakaapeliyhteyttä asennetaan noin 40 kilometriä ja uutta ilmajohtolinjaa 20 kilometriä. Järvi-Suomen Energian projektipäällikön Mikko Höylän mukaan sähkön toimitusvarmuus paranee alueella merkittävästi, sillä alueelle rakentuu nyt rengasyhteys. Vikatilanteessa sähköä voidaan siis syöttää alueelle kahdesta suunnasta.

Runkoyhteyttä parannetaan myös Kangasniemen taajamasta Olympiakylän suuntaan. Parinkymmenen kilometrin uusi maakaapeliyhteys takaa sähkönsaantia laajalle alueelle, sillä kyse on runkoyhteyden alkupäästä.

Sähköverkkoa parannetaan myös Hokanniemessä, jonka uusi työmaa jatkaa viime vuonna aloitettua hanketta. Nyt uutta pienjännitemaakaapeliyhteytä rakennetaan 44 kilometriä ja uutta keskijänniteilmajohtolinjaa 28 kilometriä Itäkylään, Simpiänniemeen, Sydänmaalle ja Ukonniemeen. Simpiänniemeen rakentuu uusi rengasyhteys.

- Työmaat vähentävät sähkövikoja ja nopeuttavat niiden korjausta kaikkialla. Tilanne paranee etenkin Hokanniemessä, jossa vikatilanteita on ollut aika paljon, kertoo Höylä.

Kutemajärven ja Olympiakylän työmaiden urakoitsija on Enerke Oy ja hankkeiden on määrä valmistua loppuvuodesta. Hankkeisiin osallistuu Järvi-Suomen Valokuitu, joka rakentaa valokuituverkkoa. Yhteishankkeilla pystytään minimoimaan kaivuutöistä asukkaille syntyvä haitta ja jakamaan kaivuiden kustannuksia.

Hokanniemen sähkötyömaan urakoitsija on Elvera Oy ja se jatkuu ensi vuoteen.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Yhtiö investoi vuoden 2024 aikana sähköverkkoon yli 40 miljoonaa euroa, millä rakennetaan tänä vuonna vajaat 1000 kilometriä uutta toimitusvarmaa verkkoa. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye