Pohjois-Savon ELY-keskus

Asiointiyhteys Keiteleeltä Viitasaarelle alkanut elokuun lopulla

Jaa

Asiointiliikenne Keiteleen ja Viitasaaren välillä on alkanut maanantaina 30.8.2021. Liikenne ajetaan koulupäivinä Iisalmi-Keitele vuoron jatkona aikataululla 9:45 Keitele-10:20 Viitasaari ja 13:45 Viitasaari-14:20 Keitele.

Joukkoliikenneyhteydet Ylä-Savosta Keski-Suomen puolelle ovat olleet poikki viime syksystä alkaen, jolloin viimeinenkin markkinaehtoinen vuoro jäi koronatauolle.

Pohjois-Savon ELY-keskus järjestää kokeiluna asiointiyhteyden Keiteleen ja Viitasaaren välille siten, että Iisalmesta Pielaveden kautta Keiteleelle klo 9:25 tuleva vuoro jatkaa Viitasaarelle. Vastaavasti paluuvuoro Viitasaarelta jatkaa klo 14:30 Keiteleeltä Iisalmeen. Näin ollen asiointiyhteys Viitasaarelle muodostuu Iisalmesta ja Pielavedeltä saakka. Vuorot ajetaan koulupäivinä aikataulla 7:35 Iisalmi-8:50 Pielavesi-9:45 Keitele-10:20 Viitasaari ja 13:45 Viitasaari-14:30 Keitele-15:05 Pielavesi-16:00 Iisalmi.

Asiointiyhteyskokeilu kestää aluksi 5.6.2022 saakka, mutta liikennöintiä jatketaan, jos kysyntää riittää. Asiointimahdollisuuden lisäksi vuoroilla on vaihtoyhteyksiä 4-tiellä kulkeviin Jyväskylä-Oulu -vuoroihin, tosin vaihtoaikoihin Viitasaarella joutuu varautumaan. Liikennöitsijänä toimii Iisalmi-Pielavesi-Keitele liikennettä hoitava Mika K. Niskanen Oy.

Pysäkkikohtaiset aikataulut ja matkalippujen hinnat löytyvät Matkahuollon aikataulupalvelusta matkahuolto.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon ELY-keskus
Joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen p. 0295 026 757, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme