Atena

Jooga voi hoitaa kehon lisäksi mieltä

Jaa

Psykologin ja joogaopettajan asiantunteva harjoituskirja toimii stressin, ahdistuksen ja masennuksen itsehoitona

Outi Pikkuoksa: Mielijoogaa – irti huolista, alakulosta ja kielteisistä ajatuksista

Ilmestyy 14.1.2022

Henkinen stressi vaikuttaa kehoon: kuormittavassa tilanteessa stressihormonit saavat sydämen sykkeen kiihtymään ja verenpaineen nousemaan. Tiedämme jo, että joogaankin kuuluva rauhallinen hengitys auttaa tasaamaan stressipiikkejä, mutta voisiko joogalla tyynnyttää muitakin mielen reaktioita?

Psykologi, joogaopettaja ja joogaterapeutti Outi Pikkuoksa yhdistelee asiantuntevassa teoksessaan vankkaa tietämystään mielen ongelmista terapeuttiseen joogaharjoitteluun. Neljään osaan jakautuvassa kirjassa perehdytään uupumukseen ja unettomuuteen, masennukseen, ahdistukseen ja trauman hoitoon. Tutkimustieto oireista pohjustaa joogaharjoituksia, ja jokaisessa luvussa on myös hengitys- ja rentoutusharjoituksia sekä mielen taitoja harjoittava tehtävä. Kirjan harjoitukset eivät vaadi aikaisempaa kokemusta joogasta, asennot ovat yksinkertaisia ja keholle lempeitä.

Mielen hoidon kannalta joogassa yhdistyy poikkeuksellisen monta eheyttävää elementtiä, joita ovat liikkeen lisäksi hengitys ja hyväksyvä tietoinen läsnäolo. Parhaimmillaan jooga voi auttaa sietämään hankalia tunteita ja ajatuksia sekä toimia muun mielenterveyden hoidon tukena.

Outi Pikkuoksa on psykologi, joogaopettaja ja joogaterapeutti. Mielijoogaa syntyi yli 30 vuoden rakkaussuhteesta joogaan sekä ammatillisesta kiinnostuksesta kehollisiin menetelmiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena
Atena
PL 436 (Asemakatu 6)
40101 Jyväskylä

010 4214 200https://atena.fi

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Herttaisen perheenäidin roolin takaa agentti Sonja pyöritti vakoojarinkiä ja toimitti lännen ydinasesalaisuuksia Neuvostoliittoon10.10.2021 00:00:00 EEST | Tiedote

Tosielämän trillerien mestari Ben Macintyre kertoo 1900-luvun pelottomimmasta naisvakoojasta. Agentti Sonja kiersi maailmaa lapset helmoissaan, harhautti natseja ja Ison-Britannian vastavakoilua ja varasti lännen ydinasesalaisuudet. Älynsä ja viehätysvoimansa avulla hänen onnistui täpärästi välttyä kiinni jäämiseltä ja pitää myös kaikki vakoojapuolisonsa hengissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme