Keski-Suomen ELY-keskus

Kaipola Recycling Oy:n Kaipolan kiertotalouslaitos -hankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelma nähtävillä, yleisötilaisuus 12.1.2023.

Jaa
Kaipola Recycling Oy on toimittanut yhteysviranomaisena toimivalle Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle (ELY-keskus) ympäristövaikutusten arviointiohjelman (YVA-ohjelma) Kaipolan kiertotalouslaitos -hankkeesta. Hanke sijoittuu Jämsään.

YVA-ohjelma on nähtävillä 2.1.-3.2.2023 Keski-Suomen ELY-keskuksen verkkosivulla  http://www.ely-keskus.fi/kuulutukset/keski-suomi ja ympäristöhallinnon verkkosivulla  www.ymparisto.fi/KaipolaRecyclingOyYVA. Arviointiohjelma on nähtävillä vain sähköisesti.


Yleisötilaisuus

YVA-menettelyä koskeva yleisötilaisuus pidetään torstaina 12.1.2023 klo 17–19 Jämsänjoen yhtenäiskoululla, Vitikkala-salissa (Joonaantie 1, Jämsä). Tilaisuudessa esitellään hanketta ja hankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmaa.

Hankekuvaus

Kaipola Recycling Oy suunnittelee Jämsään UPM Kaipolan entiselle tehdasalueelle kiertotalouslaitosta.

Hankkeen tarkoituksena on polttaa nykyisessä voimalaitoksessa jätepohjaisia kierrätyspolttoaineita, lietteitä ja puuta. Seuraavassa vaiheessa tulevista materiaalivirroista erotellaan muovi ja kuitu. Muovista tehdään muoviöljyä pyrolyysitekniikalla ja biokaasutuslaitteistolla kuidusta ja muusta biohajoavasta aineksesta biokaasua. Jätemateriaaleja ja puuta käsitellään enintään 580 000 tonnia vuodessa.


Jokainen voi esittää mielipiteensä ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta

YVA-ohjelmaa koskevat lausunnot ja mielipiteet tulee toimittaa viimeistään 3.2.2023 osoitteeseen  kirjaamo.keski-suomi@ely-keskus.fi tai Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, PL 250, 40101 Jyväskylä (viitteenä KESELY/491/2022).


Yhteysviranomaisen lausunto arviointiohjelmasta on nähtävillä kuukauden kuluttua lausunnon antamiseen ja mielipiteiden esittämiseen varatun määräajan päättymisestä tällä verkkosivulla.


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Hankkeesta vastaava Kaipola Recycling Oy
Yhteyshenkilö Lassi Hietanen, p. 0400 332 355
etunimi.sukunimi@kaiporec.fi

YVA-menettelystä yhteysviranomainen Keski-Suomen ELY-keskus,
yhteyshenkilö Arja Koistinen, p. 0295 024760, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi.

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus edellyttää Finnforel Oy:n hankkeelta YVA-menettelyä15.3.2023 10:34:32 EET | Tiedote

Finnforel Oy suunnittelee kirjolohen kiertovesilaitoksen perustamista Jämsän Kaipolaan entiselle paperitehtaan alueelle. Suunnitellussa laitoksessa tultaisiin tuottamaan kirjolohta kiertovesitekniikalla (RAS), pitämään yllä emokalastoa ja jalostamaan kalat lopputuotteeksi omalla kalankäsittelylaitoksella. Laitoksen tavoitteena on tuottaa kirjolohta 5 000 000 kg/v lisäkasvuna laskettuna. Finnforel Oy on kirjolohen kiertovesikasvatuksen kehittämiseen keskittyvä yritys.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme