Kesä on herkuttelun kulta-aikaa – tässä ovat myydyimmät uutuusherkut S-ryhmän kaupoissa
Suomalaiset testaavat uutuusherkkuja mielellään, eikä tämä kesä ole ollut poikkeus. Erityisesti suklaiset uutuustuotteet ovat käyneet kaupaksi jäätelö-, makeis- ja keksihyllyillä.
Jäätelönmyynnissä kesä on huippusesonkia: touko-elokuussa tehdään S-ryhmän ruokakauppojen (Prisma, S-market, Sale, Alepa, Food Market Herkku) myyntidatan mukaan noin puolet vuoden jäätelökaupasta. Alkukesänä eli touko-kesäkuussa jäätelöiden litramyynti on ollut 7 prosenttia edellistä vuotta korkeampi.
”Jäätelöihin tulee joka vuosi runsaasti uutuuksia, ja suomalaiset testaavat niitä mielellään. Toisaalta myös monet perinteiset suosikit pitävät pintansa vuodesta toiseen. Suomalaisten suosikkimakuja jäätelöissä ovat suklaa ja toffee, kotipakkausjäätelöissä puolestaan perinteinen vanilja”, sanoo myyntipäällikkö Mikko Kovalainen S-ryhmän marketkaupasta.
Tämän vuoden uutuusjäätelöistä hiteiksi ovat nousseet kerta-annosjäätelöistä esimerkiksi Suffeli-tuutti, Pätkis Crunchy -tuutti, Twister Pineapple limujääpuikko, Classic Tuplasuklaa & Metsämarja -puikko sekä Kolmen Kaverin Lakritsituutti.
Kotipakkausjäätelöiden saralla uutuushittejä ovat olleet Aino Boysenmarjajuustokakku, Kotimaista Suolakinuski ja Salmiakki-lakritsi, Jymy Päärynä ja Madagaskarin vanilja sekä Ingmanin ISO Kolmikko ja Tripletti.
Jäätelön lisäksi kesälomailijoille maistuvat keksit ja karkit
Myös makeiset ja keksit ovat käyneet alkukesän aikana hyvin kaupaksi. Molempien myynti on kasvanut S-ryhmän ruokakaupoissa kesäkuussa 5 % viime vuodesta.
”Makeisissa kasvun ajureina ovat olleet erityisesti irtomakeiset ja suklaapatukat. Uutuuskarkkien hittiviisikosta löytyy kolme suklaatuotetta ja kaksi makeispussia: Karl Fazer Rouhea keksi -suklaalevy, Dumle Crunchy Salted Caramel -suklaapatukka, Tupla Double Layer Banana -suklaapatukka, TV Mix Laku -makeispussi sekä Tutti Frutti Sour Splash -makeispussi”, myyntipäällikkö Juhani Haara kertoo.
Kekseissä myynti on kasvanut alkukesästä kautta linjan sekä makeissa että suolaisissa kekseissä. Kesän uutuushitit kuitenkin löytyvät makeiden keksien puolelta.
”Fasupala Geisha, Domino Mustikkapiirakka ja Jaffa Aarrearkku ovat käyneet uutuuskekseistä parhaiten kaupaksi”, Haara paljastaa.
Kotimaisten mansikoiden herkutteluaika on juuri nyt
Kotimaisilla mansikoilla herkuttelu on käynnistynyt kunnolla kesäkuussa. Sadon ensimmäiset isommat määrät saatiin myyntiin juhannusviikolla.
Kotimaisen mansikan varsinainen kysyntäkehitys selviää vasta loppukesästä elokuussa, kun satokausi alkaa olla ohi koko maan osalta, mutta tällä hetkellä myynnin kasvua on viime vuoteen nähden yli 30 % (1.-28.6.2023).
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikko Kovalainen, myyntipäällikkö, S-ryhmän marketkauppa, mikko.kovalainen@sok.fi, puh. 010 768 6261
Juhani Haara, myyntipäällikkö, S-ryhmän marketkauppa, juhani.haara@sok.fi, puh. 010 768 0628
Kuvat
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,7 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. #parempipaikkaelää
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Tulevaisuuden hotellielämys meren äärellä - Katajanokan korkeatasoinen Solo Sokos Hotel Pier 4 avautuu elokuussa17.5.2024 11:21:48 EEST | Tiedote
Katajanokanlaiturin näyttävä puuarkkitehtoninen hotelli Solo Sokos Hotel Pier 4 avautuu elokuun lopulla. Luvassa on luonnollisuutta, aitoja materiaalia ja suomalaista huippuosaamista. Palkitun keittiöpäällikkö Sauli Kemppaisen luotsaama ravintola Harbore tarjoaa intohimoisen matkan kotimaisen ruoan juurille.
Suomen erikoisimmalla maratonilla kerätään juhlavuoden ennätyspottia pienille potilaille14.5.2024 08:24:24 EEST | Tiedote
Tampereen Solo Sokos Hotel Tornissa juostava Moro Maraton järjestetään kahdeksatta kertaa. Suomen lyhyimmällä mutta korkeimmalla maratonilla tavoitellaan tänä vuonna tornihotellin syntymäpäivien kunniaksi ennätyksellistä hyväntekeväisyyspottia Tampereen yliopistollisen sairaalan lapsipotilaille.
Kuljetusrobotti on moderni maitokärry – S-ryhmän ruoan verkkokaupan robokuljetus laajenee yli 100 myymälään vuoden loppuun mennessä14.5.2024 08:20:28 EEST | Tiedote
Päästöttömät robokuljetukset ovat vakiinnuttaneet asemansa ensimmäisen toimintavuotensa aikana ja valloittavat tulevaisuudessa uusia alueita. Itsenäisesti kulkevat ja sähköllä toimivat Starship Technologiesin robotit ovat tähän mennessä kuljettaneet Suomessa yli 150 000 tilausta. Tyypillinen tilaaja on lapsiperhe, jolle robotti kuljettaa maitoa, banaaneja ja jauhelihaa.
Prisma julkaisee täysin uuden ulkoilubrändin - mukana muun muassa kuksa, värikkäitä kuorivaatteita ja risukeitin13.5.2024 08:50:00 EEST | Tiedote
Prisman omien tuotemerkkien valikoima täydentyy 13. toukokuuta, kun hypermarketketju ja Suomen suosituin muotikauppa lanseeraa oman ulkoiluun ja retkeilyyn keskittyvän Luode12-ulkoilubrändin. Kaikissa Prisma-myymälöissä ja Prisma.fi-verkkokaupassa myyntiin tulevan Luode12-tuoteperheen ensimmäiseen mallistoon sisältyy muun muassa teknisiä vaatteita, retkeilyvarusteita sekä tämän kesän pakko-ostos: punkeilta suojaavat sukat.
Juhlabuffettien suosio kasvaa vauhdilla – ABC:n ja Pizza & Buffan juhlavat noutopöydät katetaan vuosittain jo yli 160 000 ruokailijalle8.5.2024 09:39:28 EEST | Tiedote
ABC:n ravintoloissa ja Pizza & Buffa -ketjussa valmistaudutaan parhaillaan äitienpäivään, jolloin ravintoloissa on tarjolla Suomen suosituimmat juhlabuffetit. Kohtuuhintaisen juhlaruokailun suosiossa on nähtävissä selkeää kasvua.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme