Akava ry

Kutsu: Akava Works -talousennusteen esittely tiistaina 14.6. kello 9–11

Jaa

Miltä näyttää talous- ja työllisyystilanne, kun korot nousevat, inflaatio kiihtyy ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan varjostaa Eurooppaa? Entä toipuuko Suomi koronapandemian aiheuttamista iskuista?

Tervetuloa seuraamaan tuoreen talousennusteemme julkaisua tiistaina 14.6. kello 9–11. Ennusteen esittelee Akavan pääekonomisti Pasi Sorjonen. Kommenttipuheenvuoron pitää Säästöpankin pääekonomisti Henna Mikkonen.

Talousennusteen julkaisua on mahdollista seurata verkkolähetyksenä osoitteessa https://www.webcasting.fi/akava/R6cNMwJJ/. Lähetys alkaa kello 9.30. Sen seuraaminen vaadi ilmoittautumista.

Tilaisuuden ohjelma

9.00 Aamupalatarjoilu, Akava Worksin kuulumiset (n. kello 9.15–9.25).
9.30 Akava Works -talousennusteen julkaisu
10.30 Kommentteja ja keskustelua

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Akava ryAkava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava Works -talousennuste: Suomen talouden nousu pysähtyy14.6.2022 09:30:03 EEST | Tiedote

Tuoreen Akava Works -talousennusteen mukaan Suomen kokonaistuotanto kasvaa 1,6 prosenttia vuonna 2022 ja 1,0 prosenttia vuonna 2023. Jyrkkä hintojen nousu syö kotitalouksien ostovoimaa. Kun talouskasvu ja yksityinen kulutus hiipuvat, työllisyyden paraneminen pysähtyy. Kasvussa olevat asuinrakennusinvestoinnit alkavat supistua pian ja lasku jatkuu vuonna 2023. Kone- ja laiteinvestoinnit kasvavat maltillisesti. TKI-investoinnit ovat kasvussa, mutta niiden BKT-osuus laskee vuonna 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme