Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Kutsu medialle: Etlan ja VATT:n tutkijat selvittivät EU:n budjettirahoituksen uudistamista

Jaa

Tutkimus julki 3.4. klo 10. - Mikä on tutkijoiden arvio Mario Montin ehdotuksesta EU:n budjettirahoituksen uudistamiseksi? - Mitä veropohjia EU-tasolla voisi yhtenäistää? - Mitä uudistuksia Suomen kannattaisi edistää?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa hanketta vetänyt Etlan tutkimusneuvonantaja Tarmo Valkonen. Samassa tilaisuudessa keskustelemassa myös Etlan tutkimusjohtaja Niku Määttänen, VATT:n tutkimusohjaaja Seppo Kari sekä VATT:n erikoistutkijat Olli Ropponen ja Saara Tamminen. Paikalle on kutsuttu myös useiden muiden järjestöjen edustajia keskustelemaan.

Aika: Tiistai 3.4. klo 10-11

Paikka: Arkadiankatu 23, seminaaritila sisäpihalla, 2.krs. auditorio, Helsinki

Tervetuloa!

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 609 900http://www.etla.fi

ETLA eli Elinkeinoelämän tutkimuslaitos tutkii, ennustaa ja arvioi. Etla on yksityinen, voittoa tavoittelematon asiantuntijaorganisaatio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

ETLA ennustaa: kasvu hidastuu ensi vuonna, mutta risteilijät pitävät viennin vauhdissa18.9.2018 09:30Tiedote

Suomen talouskasvu jatkuu vahvana tänä vuonna, mutta hidastuu ensi vuonna. Laivatoimitusten ansiosta vienti vetää ensi vuonnakin, tosin talouskasvu on entistä enemmän riippuvainen yksityisestä kulutuksesta. Etlan tänään julkaistun suhdanne-ennusteen mukaan Suomen kokonaistuotanto kasvaa tänä vuonna 2,8 prosenttia ja ensi vuonna 2,2 prosenttia. Työttömyys jatkaa laskuaan, mutta osaavan työvoiman saatavuus hidastaa entistä selvemmin työllisyyden ja bkt:n kasvua.

Etla: Julkinen vientirahoitus luo työpaikkoja ja arvonlisää, mutta ei ilman riskejä11.9.2018 08:26Tiedote

Valtion vientirahoitus on kasvanut Suomessa viime vuosina muita maita nopeammin. Tänään julkaistun tutkimuksen mukaan se on nostanut valtion riskejä selvästi. Vientirahoitus on myös voimakkaasti keskittynyt muutamalle alalle. Suurimmat vientirahoituksen saajat ovat Meyerin Turun telakan ja Nokian asiakkaat. Suurimpien saajien osalta vientirahoitus on perusteltavissa, mutta ei ongelmatonta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme