Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Kutsu medialle: Etlan ja VATT:n tutkijat selvittivät EU:n budjettirahoituksen uudistamista

Jaa

Tutkimus julki 3.4. klo 10. - Mikä on tutkijoiden arvio Mario Montin ehdotuksesta EU:n budjettirahoituksen uudistamiseksi? - Mitä veropohjia EU-tasolla voisi yhtenäistää? - Mitä uudistuksia Suomen kannattaisi edistää?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa hanketta vetänyt Etlan tutkimusneuvonantaja Tarmo Valkonen. Samassa tilaisuudessa keskustelemassa myös Etlan tutkimusjohtaja Niku Määttänen, VATT:n tutkimusohjaaja Seppo Kari sekä VATT:n erikoistutkijat Olli Ropponen ja Saara Tamminen. Paikalle on kutsuttu myös useiden muiden järjestöjen edustajia keskustelemaan.

Aika: Tiistai 3.4. klo 10-11

Paikka: Arkadiankatu 23, seminaaritila sisäpihalla, 2.krs. auditorio, Helsinki

Tervetuloa!

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 609 900http://www.etla.fi

ETLA eli Elinkeinoelämän tutkimuslaitos tutkii, ennustaa ja arvioi. Etla on yksityinen, voittoa tavoittelematon asiantuntijaorganisaatio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Etla: Puolet työpaikkojen lisäyksestä politiikan ansiota12.11.2018 11:00Tiedote

Kilpailukykysopimus ja työn tarjontaa lisänneet uudistukset ovat tukeneet kasvua merkittävästi ja tuoneet Etlan arvion mukaan noin puolet hallituskaudella toteutuneesta runsaan sadan tuhannen työpaikan lisäyksestä. Suomella on edellytykset päästä noin kahden prosentin kasvuun seuraavallakin vaalikaudella. Nopean kasvun jatkuminen sekä tavoiteltu 75 prosentin työllisyysaste vaativat kuitenkin lisää rakennemuutoksia.

Työttömyyden ennustaminen nyt aiempaa tarkemmaksi - Etla julkistaa uuden version ETLAnow-ennustemallista5.11.2018 05:30Tiedote

Etla julkistaa tänään uuden, tehokkaamman version työttömyyden ennustamiseen kehitetystä ETLAnow-työkalusta. Projekti on osa ns. nykyhetken ennustamista (nowcasting) eli se hyödyntää myös suuria tietomassoja ennustekäytössä. Käytännössä uusi ETLAnow-malli (BVAR) yhdistää tämän päivän tehokkaimmat ekonometriset työkalut ja Google-hakudatan hyödyntämisen talousennustamisessa. Etlan ennusteryhmälle malli on jo tuottanut aiempaa tarkempia ennusteita Suomen työttömyyden kehityksestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme