Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

ONKO ITALIA MENETETTY TAPAUS, VESA VIHRIÄLÄ? – EUROTOHTORI ON EVAN JA ETLAN UUSI PODCAST

Jaa

Vesa Vihriälä seuraa uudessa Eurotohtori-podcastissa Italian kriisiä ja euroalueen tilaa kahden viikon välein EVAn johtaja Matti Apusen tenttaamana. Italian talous laahaa, maa uhmaa EU:n sääntöjä. Onko Italiassa kehittymässä Euroopan talouden täydellinen myrsky?

Vihriälän mukaan Italian hallituksen linja on vähät välittävä; uusi budjetti on alijäämäinen. Maan tuottavuuskasvu on ollut viimeisen 20 vuoden ajan lähes olematonta. Italian työllisyysaste on noin 60, eikä sillä hyvinvointivaltiota rahoiteta. Matti Apunen kysyykin Vihriälältä, onko Italia menetetty tapaus.  

Eurotohtori ilmestyy joka toinen torstai osoitteissa www.eva.fi ja www.etla.fi. Eurotohtorin tuottaa Veera Luoma-ahon ja Olli Sulopuiston Jaksomedia, joka tuottaa myös EVAn SPAM Apunen/Maliranta -podcastin.

Valtiotieteiden tohtori Vesa Vihriälä on Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan ja Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn toimitusjohtaja. Vihriälä on aiemmin toiminut muun muassa varapuheenjohtaja Olli Rehnin neuvonantajana Euroopan komissiossa.

Eurotohtori kuultavissa osoitteissa www.eva.fi ja www.etla.fi

Seuraava Eurotohtori-jakso ilmestyy 29.11.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

toimitusjohtaja Vesa Vihriälä: vesa.vihriälä@etla.fi tai +358 43 824 1660
johtaja Matti Apunen: matti.apunen@eva.fi tai +358 40 768 8778
viestintäjohtaja (Etla) Tytti Sulander: tytti.sulander@etla.fi tai + 358 40 505 1241
viestintäpäällikkö (EVA) Heini Larros: heini.larros@eva.fi tai +358 40 526 9728

Kuvat

Lataa
Vesa Vihriälä. Kuva: Matti Rajala / EVA, Etla
Vesa Vihriälä. Kuva: Matti Rajala / EVA, Etla
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 686 9200http://www.eva.fi

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on elinkeinoelämän think tank, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä.EVA tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

POHJOISMAINEN HYVINVOINTIVALTIO HIDASTAA NAISTEN ETENEMISTÄ JOHTAJIKSI16.1.2019 09:00:00Tiedote

Pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa naiset osallistuvat hyvin työmarkkinoille, mutta he etenevät edelleen urillaan hitaasti. Esimerkiksi Baltian maissa ja Yhdysvalloissa johtajatason tehtävissä työskentelee suhteellisesti selvästi enemmän naisia kuin Pohjoismaissa yleisesti. Tiedot käyvät ilmi EVA Analyysista Lasikaton paradoksi, jossa EVAn johtaja Matti Apunen haastattelee ruotsalaista tutkijaa Nima Sanandajia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme