Onnellinen kuolemansairas, musta aukko, vertaistukea masentuneelle ja muita Aula & Co:n tietokirjauutuuksia

Jaa

Aula & Co:n syksyn uutuustietokirjat ovat Ari Turusen suurteos Tuoksujen atlas, Matt Haigin ahdistusvertaiskirja Syitä pysytellä hengissä, kuolemansairaan Björn Natthiko Lindebladin menestysteos Saatan olla väärässä, professori Heino Falcken uraauurtava teos mustista aukoista sekä koiraguru Steve Mannin Onnellisen pennun kasvatus.

Björn Natthiko Lindeblad: Saatan olla väärässä
Björn Natthiko Lindeblad: Saatan olla väärässä

Tuoksujen atlas on tietokirjailija Ari Turusen suurprojekti. Tuoksut näkyvät usein joko tuoksukieltoina julkisissa tiloissa tai hajuvesimainoksissa, vaikka tuoksut vaikuttavat alitajuntaamme. Tuoksuaineiden historia on maailmanlaajuisesti merkittävämpi mutta myös vähemmän sukupuolisidonnainen kuin osaamme ajatellakaan. Edellisten teostensa tapaan Turunen käsittelee aihettaan intohimolla ja huumorilla.

Turunen itse nauttii taidokkaasti parhaista raaka-aineista valmistetuista parfyymeista sekä maailman eri kolkkiin matkustamisesta. Hän teki Tuoksujen atlaksen taustatutkimuksia osin kenttätyönä ennen pandemian puhkeamista. Tuoksujen atlas lähtee sekä Tieto-Finlandia-raadille että Vuoden kaunein kirja -kilpailuun. Ari Turunen antaa mielellään haastatteluja.
Julkistustilaisuudet:
pe 10.9. kello 16 Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa, haastattelee Ruben Stiller 
ti 21.9. kello 17 
Rosebudin uuden Sivullinen-kirjakaupan avajaisissa. 

---

Björn Natthiko Lindebladin Saatan olla väärässä oli Ruotsin myydyin kirja viime vuonna. Syynä lienee se, että Lindeblad ei anna neuvoja ylhäältä alas, vaan puhuu ihmisenä ihmiselle.

Menestyksekäs ekonomi jätti elämänsä Ruotsissa ja eli Thaimaassa munkkina toistakymmentä vuotta. Lindeblad sairastui lihaksia rappeuttavaan ALS-tautiin muutama vuosi sitten, mutta suhtautuu lähestyvään kuolemaansa tyynesti, ja haluaa nauttia jäljellä olevasta ajastaan täysin siemauksin niin pitkään kuin mahdollista. Lindeblad kykene antamaan enää vain vähän haastatteluja, mutta hallussamme on tuore haastatteluvideo, jonka media saa halutessaan käyttöönsä. 
Lindebladin haastattelu on nähtävissä sekä Turun että Helsngin kirjamessuilla.

---

Aula & Co on julkaissut useita kauno-, tieto- ja lastenkirjailija Matt Haigin kirjoja. Kaikkein suosituin Haigin teos on yhä edelleen Syitä pysytellä hengissä, syvän omakohtainen kuvaus masennukseen sairastumisesta ja siitä selviytymisestä. Kirjassaan Haig kertoo siitä, kuinka hän syvän ahdistuksen ja masennuksen vallassa harkitsi jo hyppäävänsä kallionjyrkänteeltä – ja siitä, kuinka hän vähä vähältä keräsi sai kiinni elämästä ja toipui. Haastattelut mahdollisia.

---

Heino Falcke on radioastronomian ja astrohiukkasfysiikan professori. Falcke johti Event Horizon Telescope -työryhmää, joka onnistui ensimmäisenä kuvaamaan mustan aukon. Osa työryhmän tutkimustuloksista on vielä julkaisematta, joten lisää uutisia on odotettavissa. Falcken kirja Valo pimeydessä – mustat aukot, maailmankaikkeus ja me on hämmästyttävän yleistajuinen teos siitä, mikä merkitys mustilla aukoilla on ihmiselle, ja mikä pitää todellisuuttamme koossa. Haastattelut mahdollisia.

---

Steve Mannin Onnellisen pennun kasvatus on vastaus suomalaisten koiranomistajatalouksien tarpeeseen. Viime vuonna rekisteröitiin lähes 49 000 eli melkein 4000 pentua enemmän vuonna 2019, ja trendi on jatkunut myös tänä vuonna. Steve Mann opettaa positiivisen vahvistamisen metodein ja havainnollisesti kaiken, mitä uuden omistajan tulee tietää koirankasvatuksesta. Haastattelut mahdollisia.

Katsoaksesi videon lähteestä youtu.be, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Ari Turunen kertoo kirjastaan

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Nora Varjama
Aula & Co:n viestinnästä vastaava kustantaja
nora.varjama@aulakustannus.fi
puh. 050 5476868

Kuvat

Björn Natthiko Lindeblad: Saatan olla väärässä
Björn Natthiko Lindeblad: Saatan olla väärässä
Lataa
Heino Falcke: Valo pimeydessä
Heino Falcke: Valo pimeydessä
Lataa
Ari Turunen: Tuoksujen atlas
Ari Turunen: Tuoksujen atlas
Lataa
Matt Haig: Syitä pysytellä hengissä
Matt Haig: Syitä pysytellä hengissä
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Eerikinkatu 36
00180 HELSINKI

info@aulakustannus.fihttps://aulakustannus.fi/

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Viisivuotiaan kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja.

Aula & Co siirtyi elokuun 2021 lopussa kansainvälisen Storytel Booksin omistukseen, mutta jatkaa toimintaansa täysin itsenäisenä yhtiönä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Markus Leikola kirjoittaa kirjaa Ukrainan ja Venäjän suhteista – mesenaattikampanja käyntiin ennätysvauhdilla16.5.2022 12:26:41 EEST | Tiedote

Markus Leikola on seurannut Ukrainan ja Venäjän suhteita jo 40 vuotta. Kun sota syttyi, Markus Leikola alkoi kirjoittaa. Nyt hän viimeistelee elokuussa julkaistavaa kirjaa Sodan ja rauhan kronikka. Oivaltavassa tekstissä kietoutuvat yhteen sotatoimet, diplomatia, kulttuuri, talous ja viestintä. Kirjan kustantaa Aula & Co. Kirjasta käynnistettiin Mesenaatti-kampanja, jonka tuotoista puolet lahjoitetaan SPR:n kautta Ukrainalle. Parhaillaan käynnissä oleva kampanja saavutti minimitavoitteensa ennätysvauhtia, alle kahdessa vuorokaudessa.

Tähtitieteen pimennossa olleet naiset esiin – Markus Hotakaisen uutuuskirja Tähtitieteen naiset14.4.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Tähtitieteen parissa on työskennellyt paljon naisia, jotka ovat tehneet merkittävää tutkimusta, mutta joiden saavutukset ovat jääneet vähälle huomiolle. Markus Hotakaisen uutuustietokirja Tähtitieteen naiset nostaa heitä esiin. Kirjan julkistamistilaisuus on tiistaina 10.5. klo 18 Kaivopuiston tähtitornissa. Lisäksi Hotakainen esitelmöi kirjansa pohjalta Ursan illassa 19.4.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme