Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Sairaanhoitopiiri onnistui alittamaan investointimenot 2019

Jaa

Sairaanhoitopiiri on pysynyt hyvin investoinneissaan talousarvion mukaisissa määrärahoissa, ilmenee tarkastuslautakunnan viime vuotta koskevasta arviointikertomuksesta. Sairaanhoitopiirin historian suurin investointi, syksyllä valmistunut etupihahanke, onnistui sekä taloudellisesti että toiminnallisesti.

Vuoden 2019 muutetussa talousarviossa investointeihin varatut määrärahat olivat yhteensä 111 miljoonaa euroa. Tilinpäätöksen mukaan investointeihin käytettiin 90 miljoonaa euroa. Määrärahoja jäi siten käyttämättä 21 miljoonaa euroa.

Hallitus käsitteli tarkastuslautakunnan arviointikertomusta maanantain kokouksessaan. Sairaanhoitopiirin valtuusto käsittelee kertomuksen kokouksessaan 25.5.2020.

Palvelukokemus jatkuu hyvänä

Arviointikertomuksesta ilmenee niin ikään, ettei hoitoon pääsyn tavoitteita Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä viime vuoden aikana saavutettu riittävän hyvin. Vuonna 2019 kiireellisen hoidon tavoiteaika toteutui 93-prosenttisesti, joka on samaa tasoa kuin edellisvuonna. Kiireettömässä hoidossakaan tavoitteeseen ei aivan päästy.

Sen sijaan henkilöstön sairauspoissaolot ovat kääntyneet hienoiseen laskuun. Sairauspoissaolopäivät lisääntyivät yliopistosairaanhoitopiireissä keskimäärin 0,4 päivää työntekijää kohden.

Nopealla hoitoon pääsyllä ja hyvinvoivalla henkilöstöllä on yhteys asiakaskokemukseen. Taysin potilaiden palvelukokemus on jatkunut edelleen hyvänä. Asetetusta tavoitteesta jäätiin vain psykiatriassa, mitä osin selittää myös toiminnan luonne. Edellisestä vuodesta palvelukokemus on parantunut erityisesti Hatanpään sairaalassa ja kuvantamisessa.

Digitalisaatiosta etua

Asiakaskokemusta on parantanut OmaTays-palvelun käyttöönoton laajeneminen. Potilaat ovat olleet tyytyväisiä voidessaan seurata hoitoaan ja hallinnoida heille annettuja hoitoaikoja myös etänä.

Asiakaskokemuksen keräämisessä suositellaankin lisättäväksi erilaisia teknisiä alustoja ja digitaalisia vastausmahdollisuuksia. Tarkastuslautakunta esittää digitalisointia avuksi myös terveyskeskusyhteistyötä koskevaan vuosittaiseen kyselyyn. Terveyskeskuskysely osoittaa, että tiedonkulussa erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon välillä on edelleen paljon kehittämistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tarkastusjohtaja Jarmo Paananen,
puh. 050 5666109
Sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen,
puh. 050 558 4579
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Puoliso tai tukihenkilö voi 1.6. lähtien osallistua myös synnytyksen jälkeiseen aikaan sekä keisarileikkaukseen Taysissa29.5.2020 11:59:26 EESTTiedote

Puolison tai tukihenkilön läsnäolon rajoituksia synnytyksessä ja synnytyksen jälkeisenä aikana lievennetään 1.6.2020 alkaen Taysissa. Vastedes sekä synnytykseen että synnytyksen jälkeiseen hoitoon saa osallistua yksi tukihenkilö, mikäli perhe asuu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelta tai on lähetetty Taysiin lääketieteellisin perustein.

Koronaan sairastuneiden kontakteja selvitetään sähköisellä kyselyllä – nopeuttaa altistuneiden jäljittämistä15.5.2020 07:26:50 EESTTiedote

Koronatartunnan jäljittäminen on tärkeää epidemian hillitsemiseksi. Tähän saakka Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäljitystiimi on soittanut koronatartunnan saaneille henkilökohtaisesti ja kartoittanut, mistä potilas mahdollisesti on saanut tartunnan ja keitä muita virukselle on voinut altistua. Nyt asiakas voi täyttää koronajäljityskyselyn OmaTays-palvelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme