Keski-Suomen ELY-keskus

Työttömyys joulukuussa 12,2 prosenttia

Jaa
Keski-Suomessa oli joulukuun lopussa yhteensä 15 171 työtöntä työnhakijaa. Se on 862 (-5,4 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin, mutta 2 024 henkilöä enemmän kuin kuukausi aiemmin. Marras-joulukuun välinen nousu on tyypillistä kausivaihtelua. Työttömien työnhakijoiden osuus maakunnan työvoimasta oli joulukuussa 12,2 prosenttia.

Joulukuun nostoja:

  • Työttömien ja lomautettujen määrä laski vuoden takaiseen verrattuna.
  • Pitkäaikaistyöttömien määrä laski myös yli kaksi vuotta työttömänä olleiden keskuudessa.
  • Uusia avoimia työpaikkoja oli selvästi vähemmän kuin vuosi sitten.
  • Yhteensä viisi kuntaa saavutti joulukuussa alle 10 % työttömyyden.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta 14:ssä kunnassa. Suhteellisesti eniten laskua tapahtui Petäjävedellä (-21,1 %). Suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita oli Kivijärvellä (16,6 %) ja vähiten Kyyjärvellä (7,1 %). Yhteensä viisi Keski-Suomen kuntaa saavutti alle 10 prosentin työttömyyden.

Työttömistä työnhakijoista oli joulukuun lopussa kokoaikaisesti lomautettuja 1 191, mikä on 131 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli lisäksi 324, mikä on 224 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Keski-Suomessa oli uusia avoimia paikkoja joulukuun aikana 1 729, mikä on 1 054 vähemmän kuin vuosi sitten. Kaikkiaan joulukuussa oli avoinna 3 640 työpaikkaa, mikä on 2 065 vähemmän kuin vuosi sitten. Työpaikoista täytettiin joulukuun aikana 201, joista 27 täyttyi työ- ja elinkeinotoimiston hakijalla.

Keski-Suomen työllisyyskatsaus joulukuu 2022 liitteenä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Yksikön päällikkö Marja Pudas, 0295 024 586
s-posti: etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Johtaja Tuula Säynätmäki, 0295 046 050
Palvelujohtaja Minna Orrainen, 0295 046 020
Palvelujohtaja Anna-Kaisa Räsänen, 0295 046 183
s-posti: etunimi.sukunimi(at)te-toimisto

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus edellyttää Finnforel Oy:n hankkeelta YVA-menettelyä15.3.2023 10:34:32 EET | Tiedote

Finnforel Oy suunnittelee kirjolohen kiertovesilaitoksen perustamista Jämsän Kaipolaan entiselle paperitehtaan alueelle. Suunnitellussa laitoksessa tultaisiin tuottamaan kirjolohta kiertovesitekniikalla (RAS), pitämään yllä emokalastoa ja jalostamaan kalat lopputuotteeksi omalla kalankäsittelylaitoksella. Laitoksen tavoitteena on tuottaa kirjolohta 5 000 000 kg/v lisäkasvuna laskettuna. Finnforel Oy on kirjolohen kiertovesikasvatuksen kehittämiseen keskittyvä yritys.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme