Keski-Suomen ELY-keskus

Vuoden 2022 päällystystyöt edenneet loppusuoralle

Jaa

Keski-Suomen ELY-keskuksen kunnossapitämien maanteiden päällystystyöt ovat syyskuun viimeisiä kohteita vaille valmiita. Työt ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti, vaikka päällystämisen kustannustason nousu ja materiaalien saatavuusongelmat asettivat haasteita töiden toteuttamiselle. Yhteensä päällystyskauden aikana päällystetään 118 km maanteitä ja 6 kilometriä jalankulku- ja pyöräteitä.

Syyskuun aikana päällystetään:

  • Vt 9 Nälkämäki- Maakunnan raja (Hankasalmi)
  • Mt 16620 Vanha Nelostie (Muurame)
  • Mt 16771 Sirkkamäentie + jkpp -väylä (Konnevesi)

Päällystysurakoiden lisäksi Keski-Suomessa on tehty paljon paikkaustoimenpiteitä, joilla on lisätty päällystysten kestoikää sekä poistettu ajomukavuutta haittaavia ja liikenneturvallisuutta vaarantavia vaurioita. Kesän aikana urapaikkauksia toteutettiin noin 39 kaistakilometriä.

Viikon 37 lopulla alkavat maanteiden sirotepaikkaukset. Sirotepaikkauksessa ajoradalle liimataan ohuella bitumikerroksella kiviaineskerros, joka täyttää päällysteessä olevia harvoja kohtia. Ylimääräinen kiviaines harjataan työn jälkeen pois. Sirotepaikkauksesta saattaa irrota kiviainesta, minkä takia edellä ajaviin ajoneuvoihin on syytä pitää kunnon turvaväli ja noudattaa työmaalle asetettuja alhaisempia nopeusrajoituksia.

Sirotepaikkauksia tehdään seuraavilla maanteillä:

  • Vt 9 Muurame
  • Vt 13 (Vt 4- Etelä-Pohjanmaan maakunnan rajan välinen osuus)
  • Vt 18 Petäjävesi
  • Mt 6450 Suolahti-Sumiainen

Lisäksi ennen talvea tehdään vielä reikävalupaikkauksia päätieverkolla ja muutamia yksittäisiä täsmäpaikkauksia mm. maanteillä 616 (Joutsa) ja 641 (Hankasalmi-Konnevesi).

Päällystystöiden toteuttamisesta tänä vuonna Keski-Suomen alueella vastasivat Peab Industri Oy ja GRK Infra Oyj. Paikkaustöitä Keski-Suomen alueen maanteillä tekee Asfalttikallio Oy ja tiemerkintöjä Hot Mix Oy Finland.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Janne Hölttä
p. 0295 023 530

Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Linja-autoliikenteen aikatauluihin ja reitteihin muutoksia Ilmasotakoulun harjoituksen ajaksi13.9.2022 12:18:08 EEST | Tiedote

Ilmasotakoulu järjestää valtatiellä 4 Joutsan varalaskupaikalla Baana 22 -maantietukikohtaharjoituksen. Harjoituksen vuoksi ELY-keskuksen hankkiman linja-autoliikenteen reitteihin ja aikatauluihin tulee muutoksia ma 26.9. – to 29.9. väliseksi ajaksi. Joutsan varalaskupaikka on suljettuna yleiseltä liikenteeltä syyskuun viimeisellä viikolla sunnuntai-illasta perjantaiaamuun.

Vesistökunnostusasioissa tapahtumarikas syksy6.9.2022 08:22:52 EEST | Tiedote

Vesien kunnostus- ja hoitotoimia, kuormituksen vähentämistä, pohjavesien suojelutoimia ja vesien viivyttämistä valuma-alueella. Tätä kaikkea vesistökunnostustyö pitää sisällään. Keski-Suomessa on kuntia, yhdistyksiä ja muita toimijoita varten vankka asiantuntijaverkosto tarjoamassa neuvontaa, ohjausta ja rahallista tukea kunnostusasioihin. Alkavana syksynä on erityisen paljon tapahtumia, joihin aiheesta kiinnostuneen on hyvä tarttua kiinni.

Kolkutin-ympäristökasvatuspalkinto Juho Jäppiselle26.8.2022 12:56:41 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ympäristökasvatuspalkinto 2022 myönnettiin viestijä, fysioterapeutti, graafinen suunnittelija Juho Jäppiselle. Juho Jäppinen on edistänyt pitkään ja monipuolisesti keskisuomalaista kulttuuria, luontosuhdetta ja kestävää kehitystä. Hän toimii aktiivisesti muun muassa Meijän polku -liikkeessä, joka pyrkii edistämään kansanterveyttä ja hyvinvointia liikunnan, levon, luonnon ja yhteisöllisyyden kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme