Lomarengas Oy

Vuokramökille entistä spontaanimmin

Jaa

Yhä useampi lomailija varaa kotimaan vuokramökkinsä vasta juuri ennen loman alkua. Jopa neljännes vuokramökeistä varataan äkkilähtönä.

Vuokramökille lähdetään yhä spontaanimmin.
Vuokramökille lähdetään yhä spontaanimmin.

”Juhannusviikonloppuna Etelä-Suomen kohteista vielä 10 prosenttia on vapaana”, kertoo Lomarenkaan operatiivinen johtaja Juha Purhonen. Varsinkin Lapista ja Kainuusta löytyy juhannusmökkejä ja heinäkuussa on vielä hyvin vapaita vuokramökkejä kaikille viikoille, Purhonen jatkaa.

Vuokramökkien valinta ja varaus on monelle lomailijalle yhä spontaanimpaa. Vaihtoehtoja vertaillaan tarkkaan ja vasta juuri ennen loman alkua tehdään lopullinen päätös lomakohteesta. Mökeillä vietetään myös aiempaa vaihtelevampia ajanjaksoja aiemman vakioviikon sijaan.

Lomarengas on huomioinut trendimuutoksen myös omassa toiminnassaan. Vuokramökit on mahdollista varata aiempaa aikaisemmin myös alle viikoksi.

Vaikka vuokramökkien kysyntä onkin lisääntynyt viime vuoteen verrattuna, heinäkuussa Lomarenkaan vuokramökeillä on vielä hyvin tilaa. Tämä ei kuitenkaan huoleta Purhosta. Hän luottaa, että tänäkin kesänä viime hetken varaukset täyttävät mökit kuten viime kesänä, jolloin 25 % kaikista varauksista tehtiin, kun loman alkuun oli enää alle viikko.

”Heinäkuun viikonloppu 4 hengelle hyvin varustellussa vuokramökissä maksaa keskimäärin 320 euroa, viikko 800 euron molemmin puolin”, Purhonen kertoo. Juhannusviikonlopuksi pääsee mökkeilemään alkaen 300 eurolla, keskimäärin juhannusviikonlopusta maksetaan kuitenkin noin 600 euroa.

Vaikka lomailun spontaanius on kasvanut, hyvästä lomapaikasta halutaan pitää kiinni. Siksi monet Lomarenkaan asiakkaat varaavatkin vuokramökin uudelleen seuraavaksi kesäksi heti aiemman loman päätyttyä. Tämän vuoksi Lomarenkaalla onkin nyt mahdollista varata jo kesän 2019 lomia.

Myös ulkomaiset asiakkaat ovat lisänneet mökkivuokraustaan Lomarenkaan kautta. Viime vuoteen verrattuna ulkomaisten osuus on kasvanut yli viidenneksen. Venäläiset ovat jälleen löytäneet Suomen ja ovat taas ulkomaisten asiakkaiden kärkisijalla. Muut kärkitrion maat ovat Saksa ja Sveitsi. ”Suomen hyvä imago ja näkyvyys vaikuttavat selkeästi ulkomaisten varausten kasvuna”, Lomarenkaan Purhonen summaa.

Lisätietoja antaa

Lomarengas, Juha Purhonen, operatiivinen johtaja

puh. 040 702 5770 sähköposti juha.purhonen@lomarengas.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha-Pekka Olkkola, toimitusjohtaja
050 374 7747
juha-pekka.olkkola@lomarengas.fi

Juha Purhonen, myyntijohtaja
040 702 5770
juha.purhonen@lomarengas.fi

Pekka Huttunen, markkinointipäällikkö
046 851 1912
pekka.huttunen@lomarengas.fi

Kuvat

Vuokramökille lähdetään yhä spontaanimmin.
Vuokramökille lähdetään yhä spontaanimmin.
Lataa
Lapsiystävällinen ranta on tärkeä vuokramökin valintakriteeri monelle lapsiperheelle.
Lapsiystävällinen ranta on tärkeä vuokramökin valintakriteeri monelle lapsiperheelle.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lomarengas Oy
Lomarengas Oy
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki

0306 502 502http://www.lomarengas.fi

Vuonna 1967 perustettu Lomarengas Oy on kotimainen loma-asuntojen välittäjä. Edustettuna on 3900 vuokramökkiä, huvilaa ja huoneistoa. Kaikki kohteet on laatutarkastettu ja luokiteltu. 

Suurimmat osakkeenomistajaryhmät ovat mökinomistajat ja matkailuyrittäjät. Lomarengas-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lomarengas Oy sekä Ylläksen Matkailu Oy ja Villi Pohjola Oy. Konsernin liikevaihto on vuonna 2017 noin 22 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 32.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lomarengas Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme