Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

SANNA KURRONEN EVAn EKONOMISTIKSI

Jaa

Valtiotieteiden tohtori Sanna Kurronen (s. 1982) aloittaa EVAn ekonomistina 25. maaliskuuta. Kurronen on työskennellyt pankkiekonomistina, viimeiset kuusi vuotta Nordeassa makrotalousanalyysin ja valuuttamarkkinoiden parissa. Hänen erityisosaamistaan on muun muassa Suomen talouspolitiikka, rahoitussektorin rooli taloudessa ja Venäjän talous.

EVAn ekonomisti Sanna Kuronen. Kuva: Karoliina Paavilainen / EVA
EVAn ekonomisti Sanna Kuronen. Kuva: Karoliina Paavilainen / EVA

”Kurronen ottaa EVAn ekonomistina kantaa ajankohtaisiin talouden kysymyksiin ja vahvistaa EVAn osallistumista talouspoliittiseen keskusteluun”, sanoo EVAn johtaja Emilia Kullas.

”EVAn ekonomistina haluan parantaa suomalaisten ymmärrystä markkinataloudesta ja ehdottaa ratkaisuja kilpailun parantamiseksi. Markkinatalouteen olennaisesti kuuluvasta kilpailusta hyötyvät tavalliset suomalaiset. Markkinataloudesta täytyy pitää huolta, jotta se voi tulevaisuudessakin taata ihmisten hyvinvoinnin”, sanoo Sanna Kurronen.

Kurronen seuraa EVAssa Suomen taloutta ja politiikkaa.

”Suomi ei yksin määrittele kilpailukykyään, vaan se syntyy aina suhteessa muihin maihin. Kun maailmantalouden heikkous nyt siirtyy Suomeen, joustavammat työmarkkinat auttaisivat Suomea sopeutumaan. Hallituksen työllisyystavoite karkaa yhä kauemmaksi ja rapauttaa koko hallitusohjelman.”

Lisätiedot:

johtaja Emilia Kullas, emilia.kullas@eva.fi tai +358 40 342 44 84

ekonomisti Sanna Kurronen, sanna.kurronen@gmail.com tai +358 50 589 8886

viestintäpäällikkö Heini Larros, heini.larros@eva.fi tai +358 40 526 9728

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

EVAn ekonomisti Sanna Kuronen. Kuva: Karoliina Paavilainen / EVA
EVAn ekonomisti Sanna Kuronen. Kuva: Karoliina Paavilainen / EVA
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 686 9200http://www.eva.fi

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on elinkeinoelämän think tank, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä.EVA tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

EU:n kannatus kasvaa, vaikka elpymispaketti epäilyttää monia9.5.2021 05:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisista 54 prosenttia suhtautuu EU-jäsenyyteen myönteisesti ja 20 prosenttia kielteisesti, käy ilmi Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn Arvo- ja asennetutkimuksesta. Suomalaisten EU-myönteisyys on kasvanut hiukan viime syksystä siitä huolimatta, että suomalaisten näkemykset EU:n elpymispaketista jakaantuvat kahtia. Suomalaisista 40 prosenttia ajattelee, että Suomen osallistuminen Euroopan unionin jäsenmaille avustuksia ja lainoja jakavaan elpymispakettiin on maamme etujen mukaista. 38 prosenttia ei pidä elpymispakettiin osallistumista suomalaisten etujen mukaisena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme